60 de cetăţeni români se află în închisorile din Maroc pentru trafic de droguri

 
Foto: romaninlume.com
Foto: romaninlume.com
60 de cetăţeni români se află în închisorile din Maroc pentru trafic de stupefiante, 13 dintre aceştia fiind reţinuţi numai în ultima săptămână, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, care semnalează o creştere a numărului de asemenea cazuri în această ţară.


Traficul de droguri este pedepsit în Regatul Maroc cu închisoare de până la cinci ani, în funcţie de cantitatea de stupefiante transportată.

În aceste condiţii, MAE recomandă cetăţenilor români să respecte legislaţia ţărilor în care se deplasează şi să evite transportul de bagaje sau corespondenţă ale unor persoane necunoscute. Ministerul reiterează că cetăţenii români aflaţi pe teritoriul altor state se supun jurisdicţiei acelor state şi răspund pentru încălcarea legislaţiei în faţa autorităţilor locale.


Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, asemenea celor ale altor state, nu pot exonera persoanele reţinute, arestate sau condamnate de rigorile legii locale şi nici nu pot interveni în procedurile judiciare, asistenţa consulară în asemenea cazuri este limitată la asigurarea respectării drepturilor procesuale, subliniază MAE într-un comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?