60 de balene şi delfini au eşuat pe o plajă din Australia

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Cursă contra-cronometru în Australia, pe insuliţa King Island. Echipele de intervenţie încearcă să ducă din nou în larg aproape 60 de balene şi câţiva delfini care au eşuat. 140 de balene şi numeroşi delfini au murit deja.


150 de localnici s-au hotărât să sară în ajutorul mamiferelor care au supravieţuit. Voluntarii le-au învelit ca să le ferească de soare şi le stropesc tot timpul cu apă. Au reuşit să ducă în larg un pui de balenă, dar micuţul s-a întors să-şi caute mama. Acesta este unul dintre cele mai mari grupuri de mamifere marine care au ajuns vreodată pe o plajă.

Astfel de eşuări în masă au loc periodic în Australia şi Noua Zeelandă în timpul migraţiei balenelor înspre şi dinspre Antarctica. Nimeni nu ştie de ce ajung mamiferele pe plajă. Conform unei teorii, sistemul de eco-locaţie al balenelor este dat peste cap de sunetele produse de oameni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?