5 trucuri simple pentru a ține minte orice

 
5 trucuri simple pentru a ține minte orice
5 trucuri simple pentru a ține minte orice
FOTO: nytimes.com

Britanicul Dominic O’Brien, de opt ori câștigător al Campionatului Mondial de Memorat, a prezentat 5 trucuri pentru a ține minte aproape orice. Iată-le:

1. Metoda asocierii

Pentru a reține o înșiruire de cuvinte (precum o listă de cumpărături), creează o asociere între ele. Spre exemplu, dacă trebuie să reții cuvintele struguri, lapte, pepene și perdea, imaginează-ți o vacă ce poartă în fiecare ureche un ciorchine de struguri, e “încălțată” cu câte un pepene și poartă pe spate, ca pe o mantie, o perdea. Cu cât imaginea creată e mai ieșită din comun, cu atât mai bine.

2. Metoda acronimelor

Folosește acronime extinse pentru a-ți aminti anumite informații. Spre exemplu, pentru a reține ordinea planetelor din sistemul solar, folosește-te de fraza “miercuri, vineri, post, marți, joi, sâmbătă unii nebuni postesc”.

3. Regula de cinci

Pentru a te asigura că nu uiți anumite informații, este foarte important să știi când este foarte important să le recapitulezi. 

Prima recapitulare: Imediat după ce ai citit informațiile

A doua recapitulare: 24 de ore mai târziu

Citește restul articolului pe Fabuloase.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 -2
Gavril-Anton Kover
05 Jan 20:16
Ciobanii băștinași din Dacia de acum 6500 de ani au inventat o metodă mai simplă și mai rapidă de memorare a datelor personale importante: scrisul.Chiar și în zilele noastre durează mai puțin să scriem câteva cuvinte sau cifre pe orice bucățică de hârtie decât să facem antrenamente de memorare, rememorare, erată sau ștergere, bifare, încercuire, subliniere etc. Încercați mental să folosiți aceste procedee!
Răspunde
1 -1
Nume*
06 Jan 17:32
10 Ciobanasii aia erau niste Plagiatori notorii! Nu intimplator au ajuns pweste veacuri primul popor guvernati de un Plagiator Sef si o droaie de Plagiatori marunti in toate institutiile statului.

Ei au ciordit scrierea de la inventatorii ei, sumerieni, greci, fenicieni, etc., dar tembelii lor de urmasi au ajuns sa-si aroge si Limba si Alfabetul... Roman!!!!

Niste cazaturi, condamnati de ciordeala, plagiat, etc.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?