5 lucruri care se întâmplă dacă nu mai faci sex

Ce se întâmplă dacă nu faci sex

O despărțire, un program încărcat la serviciu, un partener care lucrează în altă țară... sunt unii dintre factorii care te împiedică să ai o viață sexuală activă.

Te simți mai anxios

Sexul este o eliberare de stres, mai ales că în urma activității sexuale creierul eliberează hormoni ai fericirii, precum endorfinele. Un studiu scoțian a arătat că persoanele care nu au făcut dragposte mai mult de o lună de zile erau mai strestae și le era mai greu să vorbească în public, față de cei care făcuseră amor cel puțin o dată, în decursul ultimelor două săptămâni.

Ești mai predispus la răceli

Lipsa unei activități sexuale regulate înseamnă și un risc mai ridicat de a dezvolta răceli. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că persoanele care făceau dragoste o dată sau de două ori pe săptămână au avut o creștere de 30% a imunoglobulinei A, care ajută organismul să lupte cu infecțiile.

Crește riscul de boli vasculare

Sexul, cel puțin o dată pe săptămână, reduce riscul apariției bolilor de inimă, mai ales în cazul bărbaților. De aceea, dacă nu au o viață sexuală activă, sunt mai predispuși la bolile cardiovasculare.

Crește riscul disfuncțiilor erectile

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, bărbații care nu au o viață sexuală activă, mai exact cei care nu fac sex cel puțin o dată pe săptămână au un risc mai ridicat de a suferi și de tulburări erectile.

Atenție la cancerul de prostată

Bărbații care au o viață sexuală activă au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostată, a constatat un studiu mai vechi, prezentat de Asociața Americană a Urologilor. De aceea este important pentru bărbați să aibă o viață sexuală activă.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?