Un bărbat din Capitală a murit la slujba de Înviere. 33 de români au ajuns de la biserică la spital

TRADIŢII DE ÎNVIERE 2018 - NOAPTEA DE ÎNVIERE 2018 tradiţii
TRADIŢII DE ÎNVIERE 2018 - NOAPTEA DE ÎNVIERE 2018 tradiţii

Pe timpul slujbelor de Înviere, 56 de români au fost asistați medicali la fața locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre aceștia au fost transportați la spital. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii, transmite Inspectoratul Român de Urgență.În Noaptea de Înviere, peste 4.600 de pompieri cu 800 de autospeciale de stingere și peste 320 echipaje SMURD au asigurat misiunile de protecţie a populației.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 56 persoane au fost asistate medical la fața locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

În București-Ilfov, 19 persoane au primit asistență medicală de urgență, 7 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești, potrivit ISU. Motivul principal al solicitărilor primite pentru acordarea primului ajutor a fost „persoane care au acuzat stări de leșin".

Din nefericire, în această noapte, a fost înregistrat și un caz deosebit. La biserica din aleea Parva, un bărbat în vârstă de 65 de ani care a suferit un stop cardio-respirator a primit asistență medicală din partea a doi pompieri aflați în timpul liber și care participau la slujba religioasă.

Aceștia au efectuat manevrele specifice de resuscitare, până la sosirea echipajelor SMURD. În ciuda efortului depus, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat, transmite Realitatea TV.

Noaptea trecută, aproape 1.600 pompieri s-au aflat în proximitatea bisericilor și a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost derulate 1.038 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 59 misiuni de stingere a incendiilor, 872 cazuri SMURD (868 pentru acordarea primului ajutor medical și 4 misiuni de descarcerare) şi 107 pentru protecția comunităților.

La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a scăzut cu 4% față de perioada similară a anului trecut.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca sfânta sărbătoare să se desfășoare fără evenimente care să le pună viața și bunurile în pericol.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?