32 de parlamentari, anchetați de A.N.I. Și-au angajat rudele la stat!

 
Înainte de moţiune, parlamentarii şi-au votat mărirea sumelor forfetare pentru deplasări
Înainte de moţiune, parlamentarii şi-au votat mărirea sumelor forfetare pentru deplasări
Înainte de moţiune, parlamentarii şi-au votat mărirea sumelor forfetare pentru deplasări 32 de parlamentari acuzați de conflict de interese 32 de parlamentari acuzați de conflict de interese

Cine împarte, parte-şi face! Nu mai puţin de 32 de parlamentari sunt anchetaţi de Agenţia Naţională de Integritate după ce şi-au angajat rudele pe banii statului. Pe lista celor acuzați se află și nume cunoscute, precum cel al lui Mădălin Voicu sau al fostului ministru Relu Fenechiu.

Pe lista, care cuprinde 14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator, se află câteva nume cunoscute, precum Mădălin Voicu, fostul ministru Relu Fenechiu şi Mihăiţă Calimente.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari, respectiv 14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator.

Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aproximativ 240.000 Euro).

ANI menționează faptul că, în perioada 2011 - 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală:Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?