30 de familii din Roşiuţa, judeţul Gorj, se tem că vor rămâne fără case

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Localnicii au spus că săpăturile care se fac în exploatarea minieră din zonă au ajuns chiar lângă gospodăriile lor, iar vibraţiile provocate de utilaje afectează structura de rezistenţă a caselor. Pereţii sunt crăpaţi, iar aerul a devenit irespirabil din cauza prafului de cărbune.
Locuitorii satului gorjean aflat lângă Mina Roşiuţa se plâng că viaţa lor a devenit un coşmar. Oamenii spun că exploatarea s-a extins foarte mult spre gospodăriile lor, iar praful şi gălăgia îi exasperează. Mai mult, pereţii caselor încep să cedeze.

Localnicii au depus zeci de plângeri la conducerea minei, dar nu au primit niciun răspuns. Între timp, pereţii caselor crapă tot mai rău de la o zi la alta. Reprezentanţii minei susţin însă că exploatarea se face conform legii şi nu afectează cu nimic locuinţele din zonă. "Excavaţiile nu se execută decât în zone expropiate. Dacă ar fi să fie lângă gospodării ar trebui să fie în curtea oamenilor", a declarat directorul Investiţii SNLO.


Sătui de probleme, localnicii spun că ar prefera să fie expropriaţi şi să părăsească pentru totdeauna satul Roşiuţa. Reprezentanţii minei spun însă că acest lucru nu este posibil deocamdată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?