25.000 de ţigarete confiscate în Suceava de vameşi

 

Inspectorii vamali din Iaşi, împreună cu poliţişti de frontieră şi jandarmi din Suceava, anunţă că au descoperit şi confiscat, în perioada 18-20 august, în localităţile Siret, Rădăuţi şi Vicovu de Sus, din judeţul Suceava, peste 25.500 de ţigarete şi bunuri în valoare de 13.308 lei.

La acţiunea destinată combaterii traficului cu mărfuri accizabile au participat inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi - Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Suceava.

Controalele au avut loc în zona Biroului Vamal de Frontieră Siret, în piaţa si bazarul municipiului Rădăuţi, precum şi în piaţa localităţii Vicovu de Sus. Pe lângă confiscare de ţigarete şi bunuri, autorităţile au dat 16 amenzi în valoare de 79.000 lei, au confiscat bunuri în valoare de 28.113 lei şi au făcut o sesizare penală.

Vameşii români au descoperit, în perioada 14-30 iulie, 580.105 bunuri contrafăcute, în valoare de 740.000 de euro, din care cele mai multe sunt ţigări de provenienţă necunoscută, în cadrul operaţiunii "Stop contrafacerea", potrivit unui comunicat publicat vineri de Direcţia Generală a Vămilor (DGV). Contrabanda cu ţigări este principala fraudă la frontierele României.

Piaţa românească este invadată de ţigări cu provenienţă incertă, numite "cheap whites", fabricate fără niciun control în fosta URSS, susţin producătorii de ţigarete din România. Anul trecut, peste 4 miliarde de ţigarete ilegale au fost consumate în România, păgubind Fiscul şi bugetul de stat cu aproape 600 de milioane de euro, potrivit companiei de consultanţă KPMG.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?