227 de transportoare blindate Piranha pentru Armată

 

MApN a semnat vineri contractul de achiziţie a 227 de transportoare blindate Piranha. La semnarea acestui acord a participat şi premierul Mihai Tudose. "Acum 9 luni a început acest proiect în biroul de la Ministerul Economiei, un lucru care răspunde atât necesităţii pentru sistemul de apărare al României şi angajamentelor cu partenerii strategi precum NATO şi ţările europene. Este un angajament pe care ni l-am luat pentru a face ceva pentru economia românească. Ultimele şase de anul ăsta vor fi produse în România. România va deveni un nou producător de tehnică militară (...) Eu cred că este un început bun pentru industria românească de apărare. (...) Acest proiect a început ca o schiţă pe perete, pe care am botezat-o proiectul Picasso şi era o chestie aşa pe care numai noi înţelegeam ce acolo. Se pare că a inţeles toată lumea", a declarat premierul Mihai Tudose.

"Este o zi importantă pentru MApN, este o zi importantă pentru Guvernul României, reuşim să semnăm un contract important nu doar pentru armată, ci şi pentru industria de apărare românească. (..)Anul acesta, în România vor ajunge primele 36 de transportoare, din care şase vor fi produse în România la Uzina mecanică Bucureşti. Îi felicit pe toţi şi îi încredinţez pe partenerii noştri că vom respecta clauzele contractului", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Proiectul contractului prevede ca primele 30 transportoare blindatesă fie livrate din Elveţia, iar următoarele 197 să fie produse la Uzina Mecanică Bucureşti. Costul total al acestui program de achiziţii este de aproximativ 895 de milioane de euro.

Blindatul Piranha este destinat transportului grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române.

Pe această platformă blindată se pot monta arme diferite sau transportorul poate fi echipat pentru evacuări medicale sau alte misiuni specifice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?