21.000 de olandezi au înotat joi în apele Mării Nordului

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Pentru unii, înotul în mare nu este doar o distracţie estivală. 21.000 de olandezi au sărbătorit prima zi din anul nou cu o baie rece. Şi pe alte meridiane, oamenii s-au trezit înviorat înotând în ape îngheţate.

21.000 de participanţi, un număr record pentru o tradiţie care seamănă mai mult a tortură. Olandezii nu s-au sfiit să se aventureze în apele îngheţate ale Mării Nordului la minus 4 grade Celsius.

Purtând doar costumul de baie şi, eventual, o căciulă ca să nu le îngheţe urechile, olandezii s-au stropit cu apă, au înotat şi apoi au tremurat de frig. Dar toţi s-au distrat pe cinste, mândri că au sărbătorit intrarea în 2009 cum puţini se încumetă.

Puţini, dar hotărâţi! Un grup de americani din Chicago a sfidat sloiurile de gheaţă de pe Lacul Michigan şi au înotat, ce-i drept, preţ de câteva secunde.

La Roma în schimb, spectatori cu sutele, şi numai patru curajoşi care s-au aruncat în apele reci ale Tibrului. Unul dintre ei, poreclit Tarzan, este o adevărată vedetă locală, iar săritura de joi, a fost a 21-a. Pe numele adevărat Maurizio Pampulli, italianul de 56 de ani lucrează ca salvamar şi a dedicat plonjonul victimelor inundaţiilor care au afectat Italia în luna decembrie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?