15 elevi la un profesor, media UE pentru școala primară. România, campioana aglomerației la clasă

 
Grafic Eurostat, pentru 2017
Grafic Eurostat, pentru 2017
Numar mediu elevi la fiecare profesor Grafic Eurostat, pentru 2017

Numărul elevilor din România scade de la un an la altul și cu toate acestea rămânem în topul aglomerației de elevi pe cap de profesor. Acest fapt scade automat calitatea actului educativ.

Numărul mediu de elevi pe profesor la nivelul primar în 2017, în țările UE, a fost de 14,7, deși cifrele variază mult de la stat la stat, se arată într-un comunicat Eurostat de miercuri.

Țările din UE cu cei mai mulți elevi arondați unui profesor la clasele I-IV sunt Franța (19.6), România (19.4) și Cehia (19.1).

La celălalt capăt al clasamentului, raporturile cele mai mici au fost înregistrate în Luxemburg (9 elevi la clasa unui singur profesor), Grecia (9,4) și Lituania (10,6).

Raportul elevi-profesor este calculat prin împărțirea numărului de elevi la numărul de profesori echivalenți cu normă întreagă care predau la nivelul primar.

Raportul elev-profesor nu trebuie confundat cu dimensiunea medie a clasei, deoarece nu se ține cont de cazuri speciale, cum ar fi dimensiunea redusă a grupurilor de elevi cu nevoi speciale sau domenii specifice, sau diferența dintre numărul de ore de predare oferite de profesori și numărul de ore de instruire prescrise elevilor.

În 2017, la nivelul învățământului primar erau 29,3 milioane de elevi și 2,2 milioane de profesori în toate statele membre ale UE.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?