Ghinion pentru Juncker, după întrevederea cu Dăncilă. Avionul său are probleme la motor

 

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a avut o întrevedere cu Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Aeroportul Băneasa, potrivit unor surse oficiale. Întrevederea a avut loc înainte de plecarea lui Juncker din Bucureşti, unde a participat la Summitul Iniţiativa celor Trei Mări. Doar că avionul cu care a venit Juncker are probleme la motor, şi este încă la sol. Întâlnirea dintre cei doi oficiali are loc după ce luni, Dăncilă a întârziat la întâlnirea programată cu Juncker, iar şeful CE a plecat, după ce o aşteptase 15 minute.

Guvernul a transmis şi un comunicat de presă în care a precizat ce au discutat cei doi oficiali:

"Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor trei mări.

Cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre", transmite Palatul Victoria. 

În prima zi a Summitului, premierul României a ratat întâlnirea cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe care l-a lăsat singur la aeroport. Reprezentanții Executivului au explicat pe larg, într-un comunicat, că Viorica Dăncilă n-ar avea nicio vină pentru gafa de protocol. 

Guvernul susține că oficialul ar fi ajuns mai devreme pe Aeroportul Băneasa, deşi Viorica Dăncilă fusese informată că ora aterizării este 18:30. În comunicat mai scrie că Viorica Dăcilă ar fi plecat de la Guvern la 17:30 și ar fi intrat pe poarta aeroportului la ora 18.00 fix. Guvernul dă vina pe SPP, care a preluat „în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazat”.

Potrivit unor surse, la cursele aeriene cu demnitari sunt timpi de aterizare preciși, tocmai pentru a nu exista sincope în program. În plus, SPP nu stabileşte programul oficialilor, ci asigură doar paza şi securitatea acestora. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?