10 Reguli care îți ghidează viața

10 Reguli care îți ghidează viața
10 Reguli care îți ghidează viața

 Cu fiecare zi adăugăm un nou articol în propriul Cod Civil...

 

Trăiești în fiecare zi, pas cu pas, după propriile reguli nescrise, dar și după regulile celorlalți, regulile invatate în anii petrecuți alături de părinți și profesori. Înveți câte ceva de la fiecare om pe care îl întâlnești pe stradă, fie că îți dai seama sau nu.

 Cele mai importante principii sunt cele după care îți proiectezi viitorul și au luat naștere din dorințele tale cele mai de preț: să îți găsești un bărbat frumos și bun, care să te iubească, să ai un loc de muncă stabil și bine plătit, mulți prieteni, câțiva mai apropiați, un copil sau doi pe care să îi iubești și să îi crești conform normelor pe care le crezi potrivite pentru creșterea copilului.

 Poate nu ar fi rău ca regulile să ia forma conjunctivului sau a unui imperativ mai prietenos, personalizat, să ia forma unor țeluri. Cu siguranță ai observat că oamenii nu reacționează bine când se întâlnesc cu „trebuie” sau cu „sfaturi” urmate de sancțiuni ce se vor aplică „paganilor”.

 De aceea, propun un nou decalog:

 1. Chiar dacă există un Dumnezeu religios, puterea este în tine. Ai încredere în tine, în forța și în rațiunea ta. De crezi Dumnezeu a pus câte puțin din el însuși în fiecare dintre noi sau de crezi că suntem energie, ai nevoie să crezi în ceva, însă alegerile îți aparțin în întregime.

 2. Să nu-ți faci chip cioplit: ești frumoasă așa cum ești. Iubește-te pe tine și pe cei din jur pentru ceea ce reprezintă, nu doar pentru etichetele hainelor lor.

 Citește continuarea articolului pe KUDIKA.RO

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?