10 firme americane care fac angajări MASIVE în România

Americanii, nr 1 în angajări
Americanii, nr 1 în angajări / FOTO: Grup RC

Companiile americane cu activităţi în România par să fie cele mai active pe segmentul recrutării de personal în 2013.

O mare parte dintre grupurile americane au anunţat planuri de extindere cu 350-500 de oameni în acest an, continuând dezvoltarea din anii anteriori.

1. Emerson. Grupul american Emerson este unul dinttre cei mai activi angajatori din momentul de faţă - are peste 100 de posturi vacante pe site-urile de joburi şi a anunţat că va recruta 500 de oameni în 2013 la Cluj-Napoca şi Oradea.  Emerson produce în România diverse echi­pamente în domeniul energetic, echi­pa­mente electrice şi pentru tehnica instalaţiilor, dar oferă şi servicii suport în inginerie, fi­nan­ciar, IT, comercial şi administrativ.

- Lista posturilor scoase la concurs de Emerson România în prezent acoperă mai multe domenii de activitate: inginerie, software, e-marketing, HR, controlling, financiar, vânzări, marketing, producţie etc. VEZI lista şi cerinţele la angajare aici.

2. Oracle. Pe lângă posturile cu specific IT şi inginerie, gigantul american recrutează în prezent şi specialişti în finanţe, contabilitate, payroll, HR, vorbitori de limbi străine - germană, rusă, franceză, italiană, rusă, olandeză etc.

Pe lista posturilor vacante se află cele de Technical Consultant, Partner Business Consultant, Collection Supervisor, Revenue Recognition Analyst, Business Intelligence Consultant, Inventory Control Analyst, Payroll Specialist, Business Analyst. Lista completă a posturilor la Oracle aici.

3. Computer Generated So­lu­tions (CGS). Subsidiara locală a furnizorului american de servicii IT şi call-cen­ter CGS a anunţat că va re­cru­ta cel puţin 400 de oa­meni în 2013. Joburile vacante în momentul de faţă în Bucureşti, Sibiu sau Braşov sunt de consultant relaţii clienţi, Credit Controller, Technical Support sau Customer Support pe limbile franceză, engleză, italiană, bulgară - vezi lista aici.

4. Dell. Producătorul american de computere Dell este unul dintre cei mai activi pe piaţa recrutărilor. În afara joburilor cu specific IT, Dell Services caută mai ales vorbitori de limbi străine - germană, franceză şi italiană. Vezi joburi la Dell aici.

5. Genpact. Gigantul din domeniul outsourcing face majoritatea angajărilor la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Compania caută în special absolvenţi cu foarte bune abilităţi de comunicare în limbi străine. Cele mai căutate limbi străine în prezent: germana, franceza şi italiana.

6. TRW Automotive Safety Systems. Subsidiara din România a grupului de componente auto TRW American Group a anunţat angajarea până la finalul anului încă 350 de oameni la fabica de volane deschisă în luna ianuarie la Baia Mare. Pentru locaţia din Timişoara, unde a ajuns la peste 2.200 angajaţi, TRW recrutează în prezent ingineri, specialişti în planificări şi logistică. Lista poate fi văzută aici.

Alte companii americane cu o activitate intensă de recutare în prezent sunt Microsoft, UPC, IBM sau Delphi.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?