Șeful DIICOT și-a dat demisia! Surse: Giorgiana Hosu, procuror-șef interimar

 

Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănila, și-a dat demisia, la două zile de când șeful statului i-a cerut-o. Klaus Iohannis i-a reproșat atunci felul în care a gestionat cazurile Caracal şi Dâmboviţa. Documentul a fost trimis la Ministerul Justiției și înaintat președintelui țării, pentru a semna decretul. Potrivit surselor Realitatea TV, procuror-șef interimar va fi Giorgiana Hosu.

,, Am înțeles să îmi depun demisia de onoare din funcția de procuror șef al Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcție, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Președintelui României, spre a fi acceptată și a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcție, dată până la care voi continua să asigur conducerea D.I.I.C.O.T.'', se arată într-un comunicat al instituției.

,, Aceasta(demisia - n.r.) nu vine pe fondul faptului că nu mi-aș fi făcut datoria și că nu mi-aș fi pus toată priceperea, profesionalismul și buna-credință în exercitarea funcției, pe care cu onoare încă o ocup, dar consider că la acest moment, demisia mea este absolut necesară pentru a oferi colegilor mei posibilitatea de a-și continua activitatea într-un climat lipsit de presiune.
Așa cum am mai spus-o, activitatea D.I.I.C.O.T. nu se rezumă doar la cazul ”Caracal” și dacă acesta este prețul pe care trebuie să îl plătesc pentru continuarea în bune condiții a activității – deși unul injust, consider – accept să mă retrag din funcție'', se spune în comunicatul DIICOT.


,, Dacă aș rămâne în funcție, aș risca să antrenez direcția într-un conflict care, pe termen mediu și lung, nu ar putea avea efecte pozitive nici pentru mine și nici pentru D.I.I.C.O.T.

Mi-aș dori, însă, ca gestul meu să rămână unul izolat, lipsit de relevanța pe care mulți, nu numai din sistemul judiciar, o pot intui și să nu deschidă calea unor demisii / demiteri ori revocări arbitrare, cu grave și iremediabile consecințe asupra independenței justiției, în general și a procurorilor, în mod special'', se mai spune în comuncatul DIICOT.

Documentul a fost trimis la Ministerul Justiției și înaintat președintelui țării, care a semnat decretul în jurul prânzului. Potrivit surselor Realitatea TV, procuror-șef interimar va fi Giorgiana Hosu.

 

 

 
 
 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andrei
02 Oct 15:42
Organizațiile de crima organizata " denumite partide politice" l-au numit în funcție pentru a le proteja, tot acestea "l-au schimbat". V-ați primi alta însărcinare în același scop...!
Răspunde
0 0
POPESCU GEORGETA
02 Oct 13:21
bine spus ca activitatea nu se rezuma numai la caracal
ar fi trebuit sa si dea demisia pentru mii de ori, pentru fiecare localitate in care infractionalitatea este lege
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?