Zeci de crescători de păsări de rasă şi animale mici s-au întrecut la expoziţia judeţeană anuală de la Braşov

Românii spun că au furat orătăniile pentru a le mânca /Foto:RealitateaTV
Românii spun că au furat orătăniile pentru a le mânca /Foto:RealitateaTV

Fiecare exemplar primeşte un punctaj, pe baza căruia crescătorii obţin pe parcursul anului preţuri mai mari sau mai mici la târgurile de animale.

Găini de viţă nobilă, cocoşi mari cât un curcan şi iepuri uriaşi de talia unui căţel. Toate au făcut deliciul vizitatorilor la o expoziţie organizată în Braşov.   În afară de a se mândri în faţa vizitatorilor cu exponatele îngrijite de ei, crescătorii luptă aprig şi pentru un punctaj cât mai bun din partea arbitrilor, care stabilesc campionii pe fiecare rasă.

Pentru o găină de rasă, preţul ajunge şi la 500 de lei. De departe însă, cei mai scumpi sunt păunii.

"Preţul lor variază în funcţie de vârstă, începând de la primul an o pereche poate ajunge la 6 milioane - 8 milioane, până la 15-20 de milioane, în funcţie de varietatate", a precizat un vânzător.

Expoziţia de păsări este organizată de Asociaţia Crescătorilor Ţara Bârsei. Fiecare exemplar primeşte un punctaj, pe baza căruia crescătorii obţin pe parcursul anului preţuri mai mari sau mai mici la târgurile de animale.


 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print