Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat

Băcăuanul Vasile Botomei, acuzat că a fi exercitat ilegal profesia de avocat şi a dat anunţuri din care reieşea că organizează concursuri de admitere pentru avocaţi stagiari şi definitivi, a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, informează PICCJ.

Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat
Vasile Botomei, reţinut după ce ar fi exercitat ilegal profesia de avocat / FOTO: adevarul.ro

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Botomei a fost reţinut miercuri sub acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, exercitarea fără drept a unei profesii, folosirea fără drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Naţională a Barourilor din România", "UNBR", folosirea însemnelor specifice profesiei în alte condiţii decât cele prevăzute de lege şi înşelăciune.

Procurorii susţin că Vasile Botomei a introdus în circuitul civil înscrisuri cu conţinut neadevărat prin folosirea de denumiri şi însemne, a exercitat activităţi şi acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege şi neavând dobândită calitatea de avocat, activitate prin care a reuşit să inducă în eroare mai multe părţi vătămate, cărora le-a creat un prejudiciu în cuantum de 9.500 lei.

În scopul inducerii în eroare şi a altor persoane, Botomei a publicat în mod repetat anunţuri în ziare locale, precum şi pe site-ul pe care îl administrează www.unbr.info, din care reieşea faptul că organizează concursuri de admitere pentru avocaţi stagiari şi definitivi, mai susţin anchetatorii.

Vasile Botomei va fi prezentat joi Curţii de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Botomei a fost trimis în judecată după ce împotriva lui au fost formulate mai multe plângeri de către persoane şi instituţii.

Presa a relatat că, în mai 2011, Baroul Bacău sesiza că Botomei a constituit un barou propriu, în cadrul unei false Uniuni Naționale a Barourilor.

În septembrie 2006, Vasile Botomei, care s-a recomandat decan al Baroului Constituţional din Bacău, a fost evacuat de cinci poliţişti ai Secţiei 16 şi membri ai pazei hotelului Marriott din Capitală, după ce a provocat un scandal la o întâlnire dintre reprezentanţii magistraţilor şi cei ai Uniunii Avocaţilor din România.

La începutul reuniunii, acesta i-a provocat pe membrii Uniunii Avocaţilor şi a spus că problemele discutate cu acest prilej sunt de interes şi pentru el.

Împotriva avocatului a fost făcută atunci o plângere penală pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET