URAGANUL SANDY. 20 de SUPER-FOTOGRAFII cu FURTUNA care a speriat America

Uraganul Sandy
Uraganul Sandy / FOTO: Twitter/Instagram
Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy Uraganul Sandy

URAGANUL SANDY a făcut ravagii. Cel puţin treisprezece persoane au fost ucise în Statele Unite şi Canada din cauza vânturilor violente şi inundaţiilor provocate de sosirea uraganului Sandy.

URAGANUL SANDY. Autorităţile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia de Vest şi Carolina de Nord au raportat luni doisprezece morţi, iar poliţia din Toronto a declarat că o canadiană a fost ucisă de resturi aduse de rafalele de vânt, informează AFP.

Intră în GALERIA FOTO pentru a vedea imaginile


URGANUL SANDY: REALITATEA.NET va transmite în timp real informaţii de la ravagiile facute de URAGANUL SANDY

 La ora 05.00 (ora 11.00, ora României), centrul furtunii se găsea la 145 de kilometri vest de Philadelphia (Pennsylvania) şi înainta spre vest, determinând rafele de vânt susţinute de 105 kilometri pe oră.

Înainte de a atinge uscatul, luni seară, Sandy, clasat atunci drept uragan, a antrenat rafale de vânt de 150 de kilometri pe oră.

"O scădere continuă (a forţei vântului. n.r.) este prevăzută în cursul următoarelor 48 de ore", a precizat NHC în buletinul său, avertizând totodată asupra menţinerii riscurilor de inundaţii.

În New Jersey, unde Sandy a atins uscatul, s-au înregistrat precipitaţii de 20 de centimetri la Atlantic City, unde nivelul crescut al mării a inundat străzile.

În Delaware, în apropiere, s-au înregistrat 24,3 centimetri la staţia meteo Milford, faţă de 10,5 la Washington. Recordul, de 29,5 centimetri, a fost înregistrat la Mildwood Crest, în New Jersey.

Creşterea nivelului apelor unui râu din New Jersey după trecerea uraganului Sandy a determinat ruperea unui dig în comitatul Bergen, la câţiva kilometri distanţă de oraşul New York, a anunţat poliţia locală.

Ruperea digului de pe râul Hackensack a determinat mobilizarea unor importante resurse ale poliţiei şi gărzii naţionale pentru a le veni în sprijin locuitorilor din oraşul Moonachie, ameninţat de inundaţii, potrivit presei locale.


URAGANUL SANDY CATASTROFĂ MAJORĂ în New York

URAGANUL SANDY. 20 de SUPER-FOTOGRAFII cu FURTUNA care a speriat America

Ultimele imagini din satelit cu URAGANUL SANDY

URAGANUL SANDY a făcut cel puţin 13 victime. Pene masive de curent UPDATE IMAGINI LIVE

URAGANUL SANDY. 20 de SUPER-FOTOGRAFII cu FURTUNA care a speriat America

9 IMAGINI ULUITOARE şi 100% FALSE cu Uraganul Sandy. Au păcălit milioane de oameni

TRAGEDIE. Nava HMS Bounty, scufundată de uraganul Sandy. Căpitanul, luat de ape

Uraganul Sandy: PREVIZIUNEA APOCALIPTICĂ a lui Obama

URAGANUL SANDY: Avertismentul SUMBRU al experţilor

URAGANUL SANDY loveşte coasta de est a Statelor Unite IMAGINI LIVE DIN TREI LOCURI DIFERITE UPDATE

URAGANUL SANDY: Obama decretează stare de catastrofă majărăp


Preşedintele american Barack Obama a decretat marţi dimineaţa stare de "catastrofă majoră" în statul New York, după trecerea uraganului Sandy, care a făcut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite, inundând o mare parte din Manhattan, relatează AFP.
Această decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", precizează Casa Albă într-un comunicat.
Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.
Acest statut se poate traduce în special prin ajutoare pentru locuinţe temporare şi reparaţii, precizează textul.
În statul New York, aproximativ 1,5 milioane de persoane nu aveau curent electric şi cel puţin cinci persoane au fost ucise de ciclon, între care care un bărbat în vârstă de 30 de ani, în urma căderii unui copac în Queens.
Şapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza creşterii apelor, provocată de uraganul Sandy. De asemenea, jumătatea de sud a Manhattanului a rămas în beznă din cauza penelor de curent.
Marţi dimineaţa, viteza rafalelor de vânt a scăzut la 105 de kilometri pe oră, în timp ce Sandy înainta pe uscat, potrivit Centrului de previziuni hidrometeorologice american (HPC). La ora 05.00 (11.00, ora României), centrul furtunii se afla la 145 de kilometri de Philadelphia (Pennsylvania) şi se îndrepta spre vest.
Înainte de a atinge uscatul, luni seara, Sandy, atunci clasat ca uragan, era însoţit de rafale de vânt de 150 de kilometri pe oră.

URAGANUL SANDY: Cel puţin 13 morţi


Cel puţin 13 persoane au murit în Statele Unite şi Canada din cauza unor rafale violente de vânt şi inundaţii provocate de către ciclonul Sandy.

Haosul anunţat a întrerupt campania electorală cu opt zile înaintea alegerilor prezidenţiale.

Autorităţile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi North Carolina au anunţat luni 12 morţi, iar poliţia din Toronto a anunţat că o femeie canadiană a fost ucisă de bucăţi de moloz smulse de rafale de vânt.

Autorităţile locale din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia şi North Carolina au anunţat luni 12 morţi, iar poliţia din Toronto a anunţat că o femeie canadiană a murit în urma prăbuşirii unor bucăţi de moloz, smulse de rafale de vânt.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise de ciclonul Sandy în statul New York, între care un bărbat în vârstă de 30 de ani, după ce un arbore s-a prăbuşit peste acesta, în cartierul Queens, a declarat pentru presa americană un purtător de cuvânt al guvernatorului Andrew Cuomo.

Două persoane au murit în statul Jersey, după ce un arbore s-a prăbuşit peste un vehicul, potrivit unui oficial local din cadrul serviciilor de urgenţă.

Alte două persoane au murit în Pennsylvania, una după ce a căzut dintr-un copac, iar alta în urma surpării unei case, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, fără să ofere detalii suplimentare.

Ciclonul Sandy a produs luni scufundarea unei replici a velierului cu trei catarge HMS Bounty - construit în 1962 şi devenit celebru în cinema - în largul statului North Carolina (sud-est). O membră a echipajului a decedat la spital. Căpitanul nu a fost încă găsit.

În statul Maryland, o femeie a murit după ce s-a lovit de un arbore, potrivit unor oficiali.

În West Virginia, o femeie în vârstă de 48 de ani a fost ucisă de un camon, în timpul unei ninsori puternice cauzată de sosirea ciclonului Sandy, au precizat autorităţile locale.

În Canada, la Toronto, o femeie a fost ucisă de moloz, în centrul oraşului, potrivit poliţiei.

Aproximativ 250.000 de locuinţe au rămas fără electricitate luni seara în Manhattan, dar şi peste un milion de persoane la nivelul statului New York, din cauza unor pene de electricitate provocate de către ciclon.


"Prioritatea este să facem în aşa fel încât să salvăm vieţi", a declarat Barack Obama într-o alocuţiune la Casa Albă, la încheierea unei reuniuni de criză. Întreruperea campaniei sale electorale, într-un moment crucial, îi permite să îmbrace costumul prezidenţial şi să le reamintească americanilor că el este "Commander in chief", fiind departe de inerţia reproşată lui George W. Bush în timpul uraganului Katrina în 2005.

URAGANUL SANDY CATASTROFĂ MAJORĂ în New York

URAGANUL SANDY. 20 de SUPER-FOTOGRAFII cu FURTUNA care a speriat America

Ultimele imagini din satelit cu URAGANUL SANDY

URAGANUL SANDY a făcut cel puţin 13 victime. Pene masive de curent UPDATE IMAGINI LIVE

URAGANUL SANDY. 20 de SUPER-FOTOGRAFII cu FURTUNA care a speriat America

9 IMAGINI ULUITOARE şi 100% FALSE cu Uraganul Sandy. Au păcălit milioane de oameni

TRAGEDIE. Nava HMS Bounty, scufundată de uraganul Sandy. Căpitanul, luat de ape

Uraganul Sandy: PREVIZIUNEA APOCALIPTICĂ a lui Obama

URAGANUL SANDY: Avertismentul SUMBRU al experţilor

 

Candidatul republican Mitt Romney a anulat, la rândul său, reuniunile electorale prevăzute începând de luni seara "din respect faţă de milioanele de americani" ameninţaţi de colosala depresiune ale cărei efecte se simt deja de câteva zile în regiunea cu cea mai mare densitate a populaţiei din ţară.

Uraganul, care a provocat deja moartea a 66 de persoane în Caraibe, va atinge coasta americană în jurul orei 20.00 (02.00 ora României), în New Jersey, în apropiere de Atlantic City, potrivit serviciilor de meteorologie, dar efectele sale s-au făcut deja simţite în "Las Vegas-ul coastei de est" în cursul după-amiezii de luni.

De-a lungul digului acestei staţiuni balneare, cazinouri, baruri şi hoteluri care găzduiesc în fiecare an peste 30 de milioane de vizitatori erau baricadate în spatele unor plăci şi saci de nisip. Poliţia a închis toate străzile către oraş, excepţie făcând vehiculele de urgenţă şi jurnaliştii.

Cer negru deasupra New York-ului. IMAGINILE CARE ÎŢI VOR DA FIORI 

Din Connecticut în Virginia, peste 36.000 de consumatori au rămas fără curent electric, o consecinţă a căderii copacilor, potrivit Departamentului Energiei. Mii de angajaţi ai companiilor care furnizează curent electric au fost mobilizaţi, alături de 1.900 de soldaţi ai Gărzii Naţionale.

Porturile şi rafinăriile din regiune au fost închise sau şi-au redus activitatea în mod considerabil.

Ochiul uraganului se afla ora 15.00 (21.00 ora României) la 255 de kilometri sud de New York şi la 140 de kilometri sud-est de Atlantic City, către care se îndreaptă cu o viteză de 44 de kilometri pe oră, potrivit unui buletin al Centrului american de supraveghere a uraganelor (NHC).

Rafale de vânt cu viteze de 150 de kilometri pe oră sunt resimţite pe o rază de aproape 800 de kilometri.
Presiunea atmosferică, deosebit de scăzută, a scăzut şi mai mult, ajungând la 940 de hectopascali, în timp ce presiunea normală este de 1.015 hectopascali, potrivit NHC. Conform serviciilor de meteorologie, întinderea masivă a furtunii, viteza sa redusă de deplasare şi întâlnirea cu un front rece venit din Canada o fac deosebit de periculoasă.

Pe coastă, oceanul este alb din cauza spumei şi ploia cade aproape orizontal, potrivit imaginilor transmise de televiziuni, care au trimis jurnalişti la faţa locului.

"Va fi de durată. Zilele următoare vor fi dificile. Vor muri oameni în timpul furtunii", a anticipat guvernatorul Maryland, Martin O'Malley.

Pe mare, furtuna a provocat pierderea unui velier cu trei catarge, HMS Bounty, o replică a celebrei fregate englezeşti al cărei echipaj s-a revoltat în secolul al XVIII-lea. Paisprezece dintre cei 16 marinari ai săi au fost salvaţi, în timp ce doi sunt în continuare daţi dispăruţi.

Compania Amtrak a suspendat toate legăturile feroviare şi rutiere pe coastă în timp ce aproape 11.000 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, potrivit site-ului de Internet flightaware.com.

FOTOGRAFII IMPRESIONANTE cu uraganul Sandy

URAGANUL SANDY se apropie: Mesajul preşedintelui Barack Obama

IMAGINI SPECTACULOASE Cum se vede uraganul Sandy din SPAŢIU

URAGANUL SANDY: Bursa din New York, închisă luni ca urmare a temerilor autorităţilor

Uraganul Sandy ar putea avea un impact economic în SUA de peste 10-15 miliarde de dolari


Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?