Ungureanu: Criticile legate de Cupru Min se aseamănă cu sloganul din anii 90 "Nu ne vindem ţara"

Doi dintre cei trei investitori interesaţi să cumpere concentratul de cupru de la Cuprumin, Yildirim Holding (Turcia) şi Trafigura (Olanda), au rămas în cursă
Doi dintre cei trei investitori interesaţi să cumpere concentratul de cupru de la Cuprumin, Yildirim Holding (Turcia) şi Trafigura (Olanda), au rămas în cursă

Criticile pentru privatizarea Cupru Min sunt lansate de persoane care nu cunosc în detaliu istoria firmei şi faptul că într-un zăcământ cu 800 milioane tone minereu există o concentraţie de cupru de doar 0,3%, ceea ce necesită tehnologii foarte bune pentru a obţine profit, a afirmat premierul Ungureanu, la Realitatea TV.

El a susţinut, la Realitatea TV, că firma înregistrează datorii foarte mari care conduc la faliment, iar acuzaţiile legate de privatiare se aseamănă cu sloganul din anii 90 "Nu ne vindem ţara".

"Cred că se poate face licitaţie şi fără să iei comision", a spus Ungureanu, amintind că şi Guvernul PNL a încercat de două ori să vândă compania, potrivit Mediafax.

La începutul săptămânii trecute, firma canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro.

Roman Copper este o corporaţie fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiană cu activităţi de investment banking, care oferă servicii de consultanţă pentru finanţare corporatistă, restructurare financiară şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor.

Ministerul Economiei a transmis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, că Bayfront Capital Partners din Canada, acţionarul unic al firmei Roman Copper, va susţine preluarea acţiunilor deţinute de stat la Cupru Min Abrud şi plata datoriilor acestora cu participarea unor investitori din Canada, Europa şi SUA.

Ministerul nu a precizat la ce investitori se referă.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dracula
05 apr 14:38
Eh, si nu e asa ? Am cam vandut-o pe nimic, si tot mai avem ce vinde, tot pe nimic, ca asa vor unii ....
Răspunde
1 0
Ianci
04 apr 12:04
De ce s-o vindem cand o putem fura?
Răspunde
2 0
vuvuzela
04 apr 11:19
O firma nu da faliment de capul ei, ci este adusa la faliment (ca dovada nu a fost luata nici o masura de redresare). Contractele nu se pierd ci sint pierdute. Multumita capacitatii si a bunelor intentii a celor gen Ungureanu. In timpul mandatelor lor, firmele straine venite aici au prosperat, Romania a saracit. Asta sa explice si apoi sa spuna cine-i chelnerul nr1 aici. Si al cui, ca al nostru clar nu-i.
Răspunde
1 0
Mihai
04 apr 11:11
Jefuirea Transilvaniei continua.
O treime din teritoriu hotaraste pentru restul.
Cand nu va mai fi nici aur nici cupru ce o sa faceti?
Cred ca o sa vindeti oamenii pentru organe.Real Dracula Land.
Răspunde
3 0
trojan horse
04 apr 09:07
Pai taman aia care urlau "Nu ne vindem tara!" au dat-o pe urma gratis, la fel cum face si pupilul crescut de ei, purtator de acelasi sange kusher, ajuns premier acum.
Răspunde
4 0
DAC
04 apr 08:11
Ce spune RMU seamana cu cele din anii 50: Stalin si poporul rus...Cu vanzarea treci marea pardon, oceanul...
Răspunde
suria
3 0
suria
04 apr 06:51
hmm...0,3% din 800mil. steril inseamna vreo aprox.2,5-3mil. tone cupru...la 6500euro,se duce la o suma undeva intre 15-20 miliarde euroi...dl.mru spune ca costurle extractiei sunt peste pret tona cupru...deci,in loc sa simplifice schema celor care freaca p**a prin consili de administratie care sunt angajati cu tot cu rudele lor si care incaseaza salarii uriase luna de luna,in loc de 400 de angajati in care 70% sucesc 2 harti si se imbuiba cu cafele,sa lasam numai 200 dar care lucreaza efectiv...mai bine s-o vindem???...n/avem tehnologie??...nu/i nimic...renuntam la 2 bazine de inot marca Udrea si o cumparam...oricare mocofan stie ca in vreme de criza nu vinzi...ce tara normala isi vinde resursele??...vorbim de tara nu de colonii...
Răspunde
1 0
PARAKIMOMENOS
04 apr 03:09
Poporul a fost de buna credinta atunci cind i s-a prezentat un sistem de guvernare, nu cel mai bun pt ca nu exista, ci celmai putin rau: democratia, asa i s-a spus! El, poporul nu a avut de unde sa stie ca i s-a impus de fapt cel mai perfid si satanic sistem de guvernare din istorie: democratia=demonocratia!!!mai ales ca a fost manipulat, bombardat secunda de secunda cu imoralitate, cu vicii, care slabesc simturile, pt a nu mai percepe corect ce este Adevarul, Dreptatea, Dragostea!!!Deci poporul a fost de buna credinta atunci cind a mandatat prin vot pe tradatori. Dar penttu ca a fost manipulat, cu imoralitate si vicii nu a sesizat ca aceia erau de fapt niste tradatori!
Răspunde
3 0
marlene
04 apr 00:10
Asa este, iar sloganurile acelea erau si sunt vointa Poporului Roman. La fel ca si acum, poporul nu a vrut ca incompetentii care au ajuns sa ocupe 100% politica romaneasca, sa vanda tara, orice om care e gospodar si stapan pe bruma lui de avere, stie ca sa vinzi din casa e lucru prost, e sinucidere economica, mai bine te folosesti de ce ai in casa pentru a castiga ceva, nu iti vinzi vaca si caii, sa cumperi la copii paine si lapte...
Poporul Roman nu vrea sa ne vindem tara, dar politicienii din Romania sunt antiromani, asa ca de 22 de ani au tot vandut, tot ce era pe pamant romanesc, acum vine ungurica premiel si vinde si ce a mai ramas sub pamant... vai de capul lui, nu le are deloc cu economia, e bata!
Desteapta-te Romana din somnul cel de moarte
Răspunde
3 0
Sup
03 apr 23:09
gura Pacatosului ADEVAR graieste: pe acord cu FMI-ul s-a vandut!
Bai tradatorule, adica tu te bati cu pumnul in piept ca dai pe 200 de mil E un zacamant de 7000 de mil E? Ce s-a facut cu cei 20000 de milioane luati imprumt? Ce investitii strategice pentru crestere si dezvoltare s-au realizat? Ce perspectiva economica are Romania azi?
DEMISIA! ASTA E CEL MAI ANTIROMANESC GUVERN DINTRE TOATE GUVERNELE DE DUPA 89'!
TRADARE NATIONALA! IMPLOZIA RESURESELOR ROMANIEI: CUPRU, TRAsellectRICA, HIDROELECTRICA, CFR, TAROM SUNT VANDUTE PE NIMIC IN CATEVA SAPTAMANI!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print