Un senator nigerian, acuzat că şi-a cumpărat o mireasă de 13 ani

Senatorul pedofil Ahmad Sani Yerima nu se află la prima căsătorie cu o minoră
Senatorul pedofil Ahmad Sani Yerima nu se află la prima căsătorie cu o minoră / FOTO: www.bbc.co.uk

Senatorul Ahmad Sani Yerima este acuzat de organizaţiile pentru drepturile femeii că şi-ar fi cumpărat, cu 100.000 de euro, o mireasă în vârstă de numai 13 ani.

Potrivit unor rapoarte ajunse la urechile Senatului Nigeriei, senatorul Ahmad Sani Yerima, în vârsă de 49 de ani, s-ar fi însurat, în urmă cu câteva săptămâni, cu o fetiţă egipteană în vârstă de numai 13 ani, informează BBC Online.

Senatorii nigerieni au declanşat o investigaţie, după ce au primit o petiţie semnată de mai multe reprezentante ale unor organizaţii pentru protecţia drepturilor femeii, care îl acuză pe Yerima că ar fi încălcat legea. Senatorul incriminat a refuzat să dea declaraţii pe marginea acestui subiect.

Semnatarele petiţiei s-au declarat îngrijorate pentru sănătatea miresei de 13 ani. "Suntem de părere că reprezentantele sexului femeiesc ar trebui lăsate să se dezvolte înainte să fie luate în căsătorie", a declarat Mma Wokocha, preşedinta Asociaţiei Medicale a Femeilor.

Senatorul i-ar fi plătit familiei fetei 100.000 de mii de dolari, pentru a-i câştiga mâna, se precizează în petiţie. În 2006, presa nigeriană l-a acuzat pe senatorul Yerima că s-ar fi însurat cu o fetiţă în vârstă de 15 ani.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print