Un preot a fost înjunghiat MORTAL în biserică. Atacatorul i-a cerut să-i citească ceva din BIBLIE

Crima a avut loc în Biserica "Naşterea Sf. Ioan Botezătorul" din centrul Focşaniului
Crima a avut loc în Biserica "Naşterea Sf. Ioan Botezătorul" din centrul Focşaniului

Un preot din Focşani a fost înjunghiat chiar în biserică. Agresorul a fugit de la faţa locului, iar oamenii care au observat scena spun că individul ar putea avea probleme psihice. Preotul nu a mai putut fi salvat. Lumea este în stare de şoc. UPDATE: Reprezentanţii poliţiei au declarat că arma crimei a fost găsită şi este în prezent analizată.

Tudor Marin, un preot din Focşani, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat în Biserică. Agresorul a fugit de la faţa locului.  Oamenii care au observat scena spun că individul ar putea avea probleme psihice.

Agresorul a fugit de la faţa locului

Din primele informaţii, se pare că agresorul ar fi fugit în zona gării. Medicii au încearcat să salveze viaţa preotului, însă acesta nu a putut fi resuscitat. Potrivit Ziarul de Vrancea, bărbatul a intrat în biserică şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui pe preotul Marin, imediat după săvarşirea sfintei slujbe, în biserica Sfântul Ioan Botezătorul. Se pare că atacatorul i-ar fi cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi a profitat de moment pentru a-l ataca pe slujitor. Acesta dorea lămuriri asupra unor citate din Biblie.

Reacţia Patriarhiei la "crima oribilă" din Focşani

Preotul a fost găsit de femeia de serviciu

Preotul Marin a fost găsit de femeia de serviciu de la biserică, care a alertat gardienii. Agresorul nu a fost încă prins. La intrarea în Biserică se văd încă urme de sânge. Femeia care l-a găsit a declarat că preotul a fost înjughiat în timp ce stătea pe scaun şi că în acel moment a strigat "Hoţii". Femeia a mărturisit că nu l-a mai văzut pe agresor niciodată şi că acesta era îmbrăcat cu o cămaşă neagră.

Cine este preotul care a căzut victimă atacatorului de la Focşani

Preotul, înjughiat de un psihotic cu delir religios

Psihologii spun că agresorul ar putea fi psihotic cu delir religios. Mihaela Săhlean, psiholog, a declarat pentru REALITATEA TV că lipsa tratamentului duce la aceste acte de violenţă. Oamenii s-au adunat în număr mare în Piaţa Unirii din Focşani şi sunt îngroziţi de această crimă. Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea a spus că momentan agresorul nu a fost prins însă există informaţii cu privire la identitatea acestuia.

Plagă în zona inimii

Medicul Simona Ionescu de la Ambulanţă a declarat că la venirea echipajului părintele era în stop cardio-respirator şi prezenta o plagă înjunghiată în zona inimii. Aceasta a spus că i s-au făcut manevre de resuscitare timp de 50 de minute. Trupul preotului va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

Agresorul a mai abordat doi preoţi: Dorea interpretarea pasajelor legate de RĂZBUNARE şi PĂCAT

Potrivit anchetatorilor agresorul a mai abordat doi preoţi cu aceleaşi pasaje din Biblie. Acesta le-a cerut să interpreteze pasaje care făceau referire la răzbunare, pedeapsă, dar şi la păcat. Ceilalţi doi preoţi l-au refuzat.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
Felicia Cismaru
17 iun 23:59
Numai pentru un satanist nu e pacat sa omoare si sa profaneze locul sfint.
Răspunde
0 0
...faptul ca ucigasul ar avea probleme psihice, se vorbea inca inainte de a se stii cine este. Conform articolului Un preot a fost înjunghiat MORTAL în biserică. Atacatorul i-a cerut să-i citească ceva din BIBLIE de exemplu, psihologii spun că agresorul ar putea fi psihotic cu delir...
2 -1
foarte simplu
17 iun 11:35
@ simplu: OAMENII SUNT VINOVAŢI DE ACESTE LUCRURI, NU DUMNEZEU! Dumnezeu nu e vinovat pentru copiii care mor de foame în Africa sau pentru faptul că noi nu avem dreptul să mergem fără viză în America! Dumnezeu nu e vinovat de alegerile rele ale oamenilor! El nu a creat roboţi, ci a creat oameni cu raţiune şi voinţă liberă (liber arbitru). Dumnezeu a poruncit oamenilor să nu aleagă răul, ci să aleagă binele, dar nu îi obligă la asta, nu încalcă liberul arbitru al oamenilor. Oamenii sunt responsabili de felul cum îşi folosesc liberul arbitru (libertatea voinţei) : în bine sau în rău.

Necazurile sunt cauzate mai ales de neglijenţa şi egoismul omului. În fiecare an mor în lume milioane de persoane din cauza fumului; mii de copii se nasc cu malformaţii, orbire, handicap, traume provocate de plăgi sociale, cum sunt malnutriţia, alcoolismul cronic al părinţilor sau lipsa de vitamine. Planeta noastră produce actualmente mai mult cu 10% peste necesarul de hrană pentru tot neamul omenesc. Egoismul ţărilor bogate, neglijenţa, proasta administrare a structurilor politice şi sociale şi chiar interesele meschine ale anumitor guverne fac ca aproape 500 de milioane de persoane să sufere şi să moară de foame. Şi totuşi, nu lipsesc cei care au curajul să spună: „Cum pot eu să cred în Dumnezeu când atâta lume moare de foame?”, ca şi cum Dumnezeu ar fi responsabil de neglijenţa noastră! Dar Dumnezeu nu este responsabil de neglijenţa noastră!
Răspunde
3 -1
curios
17 iun 14:12
2 Te citez: "Dumnezeu a poruncit oamenilor să nu aleagă răul, ci să aleagă binele, dar nu îi obligă la asta, nu încalcă liberul arbitru al oamenilor. Oamenii sunt responsabili de felul cum îşi folosesc liberul arbitru (libertatea voinţei) : în bine sau în rău."
Inteleg ca nu-l deranjeaza nici daca unii sunt atei. Pe tine de ce te freaca grija, de tot insisti sa ne indoctrinezi?
1 -2
simplu
17 iun 10:39
.....de ce Dumnezeu atotputernicul lasa copiii din Africa sa moara de foame.....de ce nu ne lasa in America fara vize...
Răspunde
2 -1
un crestin - continuare
17 iun 09:34
Ateismul atribuie universului proprietăţi fizice care nu pot fi deduse din experienţă şi pe care ştiinţele experimentale le-au arătat recent ca fiind false: neînceputul, neevoluţia, neconsumabilitatea sau neîmbătrânirea. Filosoful francez Claude Tresmontant susţine că “ateismul este de negândit, dacă se ţine cont de datele experimentale obiective care se observă astăzi graţie ştiinţelor experimentale. Ateismul este incompatibil cu realitatea evoluţiei cosmice, fizice şi biologice. Din cauza opţiunii sale ontologice preliminare, ateismul modern, la fel ca şi păgânismul antic, este obligat să atribuie universului proprietăţi fizice care nu pot fi deduse din experienţă şi pe care ştiinţele experimentale le-au arătat acum ca fiind false: neînceputul, neevoluţia, neconsumabilitatea sau neîmbătrânirea. Ateismul modern, exact ca şi păgânismul antic, pentru a putea subzista este constrâns să deducă din propria afirmare iniţială proprietăţi fizice nu numai neverificabile, ci false. Este constrâns să deducă o fizică dintr-o metafizică preliminară pusă a priori: ceea ce reprezintă culmea ghinionului pentru o filozofie care se pretinde ştiinţifică, exemplu marxismul.”
Răspunde
2 -1
un crestin - continuare
17 iun 09:31
@tommy: Oricât ar evolua ştiinţa, nu ar putea răspunde decât (cel mult) la întrebarea CUM a evoluat universul după momentul „zero”, dar nu ar putea răspunde niciodată la întrebarea de ce a apărut universul, nu ar putea spune niciodată DE CE există ceva în loc de nimic, deci nu ar putea descoperi rostul universului. Răspunsurile la aceste întrebări depăşesc orice minte umană, de aceea Dumnezeu ne-a dat şi Revelaţia.

Nu e absurd să crezi că Dumnezeu a creat universul din nimic, ci e absurd să crezi că nimicul s-a transformat singur în existenţă! Mergând cu gândul pe firul cauzelor secundare, ajungem la Cauza principală necauzată la rândul ei, Cauza tuturor cauzelor, Dumnezeu, Fiinţa Supremă care există din veşnicie şi a creat universul din nimic. Dumnezeu, care este dincolo de timp, pur şi simplu Este (în sensul deplin al cuvântului), a intrat în timpul nostru şi s-a revelat prezentându-se astfel: „Eu sunt Cel care sunt.” (Ex. 3, 14)

Pentru noi este imposibil să înţelegem faptul că Dumnezeu nu are început, pentru că trăim în timp. Evagrie din Pont spunea: „Un Dumnezeu care ar putea fi înţeles de mintea umană, n-ar mai fi Dumnezeu. ” Deşi s-a revelat, pe de altă parte Dumnezeu ne rămâne ascuns, inefabil, de neînţeles în profunzimea esenţei sale.
Răspunde
2 -2
un crestin - continuare
17 iun 09:27
@tommy: Ştiinţa şi religia sunt complementare (se completează reciproc) nu sunt contradictorii. Foarte multe cărţi şi alte publicaţii recente arată armonia, complementaritatea dintre ştiinţă şi religie. Ştiinţa ne învaţă despre creaţie, iar religia ne învaţă despre Creator. Pierre Teilhard de Chardin spunea că „Religia şi Ştiinţa sunt cele două feţe ori faze conjugate ale unui act complet de cunoaştere.”

Fizicianul german Max Planck, creatorul teoriei quantelor, laureat al Premiului Nobel, scrie că lumea sensibilă nu este singura care există şi că ştiinţa intuieşte şi recunoaşte realitatea superioară, metafizică, care scapă experimentului empiric: „Tot ceea ce vrem să spunem este că lumea sensibilă nu este singura care există, ci mai există şi o altă realitate superioară, inaccesibilă experimentului empiric, dar pe care ştiinţa o intuieşte şi o recunoaşte. Cunoaşterea ştiinţifică a lumii îl pune pe savant să cerceteze şi să descopere aceste structuri adânci ale existenţei.” (Max Planck, “L’image du monde dans la physique moderne”, Ed. Gonthier, Zurich 1949, p. 67)

Max Planck mai scrie: “Oricât de profund am ajunge cu cercetările, nu găsim nici o contradicţie între religie şi ştiinţă, ci dimpotrivă, o concordanţă esenţială. Religia şi ştiinţa nu se exclud, cum cred unii, ci se completează.” (Max Planck, ibidem.)
Răspunde
2 -2
un crestin
17 iun 09:24
@tommy: Studiază şi vei vedea: creştinismul este singura religie care învaţă iertarea şi iubirea faţă de duşmani. Nicio altă religie nu învaţă acestea.

Poruncile date de Dumnezeu combat implicit şi sclavia, deoarece poruncile cuprind tot ceea ce trebuie pentru înfăptuirea iubirii de Dumnezeu şi de semeni. Poruncile sunt formulări date pe scurt, dare le cuprind mai multe, de exemplu, împotriva unei porunci nu se poate comite doar un păcat, ci mai multe păcate asemănătoare.

Iar ideea că ştiinţa şi religia ar fi în conflict e o prejudecată. Ştiinţa nu înseamnă nicidecum ateism. Religia şi ştiinţa nu sunt contradictorii, ci complementare (se completează). Foarte multe cărţi şi alte publicaţii recente arată armonia, complementaritatea dintre ştiinţă şi religie, de exemplu cele scrise pe tema transdisciplinarităţii.

Scriitorul francez André Frossard a fost întâi ateu, apoi a devenit creştin şi a scris cărţile „Dumnezeu există, eu l-am întâlnit” şi „Întrebări despre Dumnezeu” (în carte dă şi răspunsurile la acele întrebări), care sunt traduse în română şi pe care le recomand. Un alt exemplu de ateu care a devenit creştin este scriitorul Paul Claudel. Şi exemplele ar putea continua.

Numai ştiinţa superficială sau ideologia pozitivistă intră în conflict cu religia, dar ştiinţa adâncă îl conduce pe om spre religie, spre Dumnezeu, aşa cum spunea şi filosoful Francis Bacon : „Puţina gustare a ştiinţei poate duce la ateism, dar adâncirea ştiinţei îl aduce pe om la Dumnezeu. ”
Doar ideologia pozitivistă este materialistă, nicidecum ştiinţa însăşi. Pozitivismul e doar un curent ideologic minor, nu este ştiinţă.

Ştiinţa şi religia sunt complementare (se completează reciproc) nu sunt contradictorii. Foarte multe cărţi şi alte publicaţii recente arată armonia, complementaritatea dintre ştiinţă şi religie. Ştiinţa ne
Răspunde
2 -3
Toma
17 iun 08:36
...vedeti ce face ipocrizia, avarismul si rautatea bisericii........oamenii trec peste fapta oribila, iar crima trece in normalitate ca si reversul medaliei a anilor in sir de jecmanire preoteasca. Cat de buna era acum imagine bisericii daca scriau pe chitanta suma pe care o cer in realitate, in schimb este doar o organizatie de acaparare a banilor iar mortul face si el parte din sistem...
Răspunde
0 0
...a fost înjunghiat mortal, sâmbătă, chiar în Casa Domnului. Potrivit primelor informaţii, criminalul avea probleme psihice. Un preot a fost înjunghiat MORTAL în biserică. Atacatorul i-a cerut să-i citească ceva din BIBLIE “Nu se aştepta nimeni la aşa ceva. Echipa care s-a...
Afișează mai multe comentarii
print