Un post de televiziune francez a prezentat un un reportaj despre traficul şi consumul de droguri în România

Un reportaj despre capturile de droguri din România a fost difuzat de postul de televiziune France 24. În reportaj se spune că de la aderarea României la Uniunea Europeană, România nu mai este doar o ţară de tranzit a drogurilor, dar şi de consum a narcoticelor.

În reportaj a fost prezentată o zi normală pentru Bridaga Anti Drog din România. "Am fost instruiţi de brigăzile anti-drog din Statele Unite. Am primit şi sprijinul ţărilor europene, cum ar fi Marea Britanie, Franţa şi Germania care au deja o vastă experienţă de luptă împotriva traficului de droguri", spune, pentru France 24, directorul Agenţiei Anti-drog, Pavel Abraham.

Dispariţia frontierelor în interiorul Uniunii Europene facilitează traficul de droguri, relatează televiziunea franceză. Imaginaţia traficanţilor este debordantă. Drogurile sunt ascunse în cele mai ciudate locuri. Spre exemplu, poliţiştii români au capturat 45 de kilograme de cocaină, drogul fiind turnat sub formă de umeraşe. Alţi traficanţi au preferat crosele de golf pentru a ascunde preţioasa pudră albă.

"Un kilogram de cocaină costă între 2.000 şi 3.000 de euro în Turcia şi aici e revândut cu 15-20.000 de euro", spune un ofiţer al Brigăzii anti-drog.

"Aproximativ 350.000 de români au consumat cel puţin o dată canabis. Dar heroina este adevărata problemă. Numai în Bucureşti sunt 2.400 de consumatori de heroină", a mai spus directorul Agenţiei Anti-drog, Pavel Abraham.

Din 2000 în România s-a deschis un centru pentru combaterea traficului transfrontalier de droguri, se spune în reportajul difuzat de televiziunea franceză. Pe lângă prinderea traficanţilor, autorităţile române încearcă acum să prevină consumul de droguri.
 
print