Un kilogram de cartofi costă cât o ţigară

Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Un kilogram de cartofi costă cât o ţigară. Aşa se plâng localnicii din comuna dâmboviţeană Lunguleţu. Oamenii spun că, din cauza preţurilor mici, la anul nu vor mai avea bani pentru a înfiinţa alte culturi.

La târg, cartofii se vând cu cel mult 50 de bani kilogramul, iar cumpărătorii sunt puţini. Asta şi pentru că românii preferă să mănânce cartofi din import.  

La Lunguleţu, oamenii cultivă cartofi de aproape 200 de ani. Anul acesta, producţia este una foarte bună. Însă agricultorii nu au niciun motiv de bucurie. Preţul de vânzare a atins un prag foarte scăzut, un kilogram de cartofi ajungând la doar 50 de bani, iar zilele trecute preţul a fost chiar mai mic.

Până şi intermediarii, cei care cumpără marfa de la producători şi o vând apoi în pieţe, se plâng de preţul prea mic.

Subvenţia acordată de stat este de 90 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu cartofi. Însă oamenii spun că este prea puţin pentru a acoperi cheltuielile.

"Văd o situaţie fără ieşire practic, zic eu. pentru primăvară e foarte greu să înceapă un nou ciclu de producţie", a declarat primarul din Lunguleţu, Ion Vlad.

La Lunguleţu, peste 3.000 de hectare sunt cultivate cu cartofi.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print