Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Un kilogram de cartofi costă cât o ţigară

Un kilogram de cartofi costă cât o ţigară. Aşa se plâng localnicii din comuna dâmboviţeană Lunguleţu. Oamenii spun că, din cauza preţurilor mici, la anul nu vor mai avea bani pentru a înfiinţa alte culturi.

Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV

La târg, cartofii se vând cu cel mult 50 de bani kilogramul, iar cumpărătorii sunt puţini. Asta şi pentru că românii preferă să mănânce cartofi din import.  

La Lunguleţu, oamenii cultivă cartofi de aproape 200 de ani. Anul acesta, producţia este una foarte bună. Însă agricultorii nu au niciun motiv de bucurie. Preţul de vânzare a atins un prag foarte scăzut, un kilogram de cartofi ajungând la doar 50 de bani, iar zilele trecute preţul a fost chiar mai mic.

Până şi intermediarii, cei care cumpără marfa de la producători şi o vând apoi în pieţe, se plâng de preţul prea mic.

Subvenţia acordată de stat este de 90 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu cartofi. Însă oamenii spun că este prea puţin pentru a acoperi cheltuielile.

"Văd o situaţie fără ieşire practic, zic eu. pentru primăvară e foarte greu să înceapă un nou ciclu de producţie", a declarat primarul din Lunguleţu, Ion Vlad.

La Lunguleţu, peste 3.000 de hectare sunt cultivate cu cartofi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET