Un hacker din Năsăud care a păgubit mai mulţi cetăţeni străini a fost trimis în judecată

Foto: sandia.gov
Foto: sandia.gov
Un hacker din Năsăud care a spart conturile unor cetăţeni străini şi i-a păgubit cu 30.000 de dolari, în urma unor tranzacţii false pe Internet, a fost trimis în judecată în urma unui rechizitoriu întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Năsăud, Petru Rus, a declarat că hackerul Sorin Moldovan a fraudat conturile unor cetăţeni străini în perioada 2005-2006, când era student la Cluj, reuşind să-i păgubească cu 30.000 de dolari.

Tânărul a folosit programe piratate de pe Internet cu care a accesat conturile străinilor atât de propriul computer. A utilizat şi şase calculatoare ale colegilor săi, cărora le-a spart parolele de acces. El şi-a cumpărat diverse produse de pe site-uri de vânzări electronice pe care le-a plătit cu banii altora. Colegii lui, cercetaţi iniţial de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au devenit ulterior părţi vătămate în dosar.

Dosarul cuprinde şase volume şi se află acum pe rolul Judecătoriei Năsăud, după ce iniţial a fost trimis Tribunalului Bistriţa-Năsăud, care şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Cluj. Aceasta din urmă l-a retrimis la Năsăud.

Judecătorul Petru Rus, purtătorul de cuvânt al instanţei, spune că hackerul este deocamdată liber, dar riscă să stea după gratii chiar şi 12 ani. Primul termen de judecată este în 11 septembrie.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print