Un deputat FĂRĂ AVERE a sponsorizat USL şi PSD cu 85.800 de lei în 2012

Un deputat FĂRĂ AVERE a sponsorizat USL şi PSD cu 85.800 de lei în 2012
Un deputat FĂRĂ AVERE a sponsorizat USL şi PSD cu 85.800 de lei în 2012 / FOTO: gazetadenavodari.ro

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache a donat USL anul trecut 75.000 de lei în timpul campaniei electorale pentru parlamentare, precum şi 10.800 de lei pentru PSD, în condiţiile în care în declaraţia de avere precizează că nu are nicio proprietate, conturi, bunuri sau datorii.

Dumitrache a donat anul trecut USL suma de 75.000 de lei pe 16 noiembrie 2012, în timpul campaniei electorale, conform evidenţelor publicate de partide în Monitorul Oficial.

Cu toate acestea, atât în declaraţia de avere depusă în calitate de candidat pentru un mandat de deputat de Constanţa pe 15 octombrie 2012, cât şi în cea depusă în calitate de parlamentar nou ales în 18 decembrie 2012, Dumitrache nu a menţionat să aibă conturi peste 5.000 de euro, datorii sau bunuri în proprietate.

Singura menţiune făcută în ambele declaraţii de avere este aceea că în anul fiscal încheiat, respectiv 2011, a obţinut în calitate de deputat, ales în legislatura 2008-2012, suma de 52.044 de lei, iar în secţiunea destinată soţului menţionează venituri de 9.978 de lei de la SC 2x1 Holding Cape Midia Shipzard SA.

De asemenea, deputatul PSD menţionează în declaraţiile de interese, depuse la aceleaşi date cu declaraţiile de avere, că deţine 20 de acţiuni la SC Dacia Tour SA Constanţa, în valoare de 250 de lei.

Totodată, Dumitrache a înregistrat o cotizaţie la PSD de 10.800 de lei, în 15 mai 2012, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit Legii ANI, candidaţii, dar şi parlamentarii, trebuie să menţioneze în declaraţiile de avere dacă deţin conturi sau alte forme de economisire în condiţia în care valoarea cumulată a acestora depăşeşte 5.000 de euro. Acelaşi prag este aplicat inclusiv datoriilor înregistrate de declarant.

În aceleaşi timp, Legea ANI menţionează că în cazul în care inspectorii de integritate constată la un demnitar o diferenţă semnificativă între averea dobândită şi veniturile realizate, peste pragul de 10.000 de euro, poate cere confiscarea acesteia şi totodată constatarea stării de incompatibilitate, ceea ce duce la pierderea mandatului.

Contactată de MEDIAFAX, Ileana Dumitrache a susţinut că donaţia de 75.000 lei către USL "este pe deplin justificată", deoarece a realizat până la acea dată venituri de peste 55.000 lei "la care se adaugă economii din anii precedenţi de cca 20.000 lei". Ea a menţionat că suma a fost donată din "contul bancar personal".

Ulterior, deputatul PSD a fost întrebat dacă veniturile de anul trecut au fost realizate în calitate de deputat şi dacă a mai beneficiat de alte surse de finanţare atât ea cât şi soţul său. "Vă confirm că veniturile mele provin de la Camera Deputaţilor şi din alte surse (venituri în afara funcţiei de bază), iar despre soţul meu vom putea discuta după data de 7 iulie, când mă voi căsători după o lungă logodnă. Întrucât observ insistenţa dvs. în legătură cu aspectele materiale ale existenţei mele vă precizez că logodnicul şi viitorul meu soţ este un important om de afaceri şi mi-a asigurat şi îmi asigură tot sprijinul uman şi material cuvenit, la fel cum a procedat şi familia mea în trecut", a susţinut Dumitrache.

În mandatul 2008-2012, deputatul PSD nu a declarat alte venituri realizate, pe perioada mandatului, în afara celor obţinute în calitate de deputat.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Supervisor
14 Apr 09:00
Sub sintagma "Ne mintim /ca la PSD" ,declara aceasta "logodnica eterna".Ca si-a cumparat locul si influienta in zona de unde provine,stiu si gainile de la Cornu.Dar.....cum in Romanica se gasesc fel de fel de chichite ptr a eluda legea,ptr a maslui,fura,la fel stim cu totii. Acesti "trepadusi" sunt acoperiti de declaratiile din mass-media ptr "prostimea ce a votat,ale "plagiatorului",declaratii menite sa linisteasca populatia naiva,adica exact ce place romanului sa auda,acuze vesnice la adresa celorlalti ce au guvernat inainte de venirea lor.Este vizibil ca acest guvern de incompetenti ce astazi da cu oistea in gard zilnic,a adus doar "bunastare" iar laptele si mierea se revarsa zilnic peste populatia ce a votat USL.Un milion de locuri de munca,pensii crescute cu 5 % pe luna,salarii mai mari,TVA 0 la alimentele de baza,investitii maxime,bani europeni 50% atrasi in 2013,etc,etc,totul s-a realizat...uitati-va zilnic ce "bine" ne simtim. "Traiasca" USL,uniunea aducatoare de bunastare !
Răspunde
2 -1
nelutiu
12 Apr 21:42
Doamna învăţătoare-n grevă

A stat prea mult în greva foamei
Dar l-a uitat pe Cel de Sus
Ea nu s-a mai rugat icoanei
Azi ajutând-o cel ce-a spus:

,,Fă treaba asta pentru mine
Să nu te dai nicând bătută,
Şă nu îţi fie azi ruşine
Pe lista mea să fii votată''!

Aşa îl am şi pe Dogaru
Felix s-a laudat mereu
Nu sunt doar eu miliardaru'
Chiar dacă v-am furat la greu?

Madam Glucoză se numeşte
Şi pentru gestul cel dement
Electoratul ce-l uimeşte
Îi dă un loc şi-n Parlament!
Răspunde
3 0
geo
12 Apr 17:30
Ce logodnici buni au politicienii astia, dau bani cu nemiluita iubitelor !!! si politicianul Benea (din Bacau) are toata averea pe numele logodnicei lui, el nu are nimic nimic, nici un cont, nici o casa, in schimb logodnica lui are averi peste averi si cind l-a cunoscut pe Benea era saraca lipita pamantului.
Răspunde
3 0
Satana
12 Apr 16:38
Domnul are grija de femeile care au credinta in suflet si rusinea la vedere ,dimineata cind se trezesc si baga mina sub perna le cadoriseste cu mijloace satanice de intrtinere ochiul dracului asta le mentine in forma si credinta in suflet ca domnul e milostiv daca cred in el si se supun canoanelor .
Răspunde
6 0
cristian
12 Apr 16:09
Nua avut de unde sa dea mai mult
Răspunde
7 0
Ovidiu
12 Apr 16:00
Ziaristi astia sunteti culmea!!! Pai daca femeia e producatoare ce treaba aveti voi cu averea???
Răspunde
s_Emil
3 0
s_Emil
12 Apr 17:14
2 pe centuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Afișează mai multe comentarii
print