Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

ULUITOR: Nelu Curcă din serialul "La bloc" s-a călugărit

Actorul Mihai Coadă, cunoscut publicului din serialul "La Bloc" datorită personajului Nelu Curcă, a apucat calea credinţei, apropiindu-se din ce în ce mai tare de cele sfinte, lucru care l-a făcut să intre în conflict cu meseria lui.

Mihai Coadă a interpretat personajul Nelu Curcă din serialul "La bloc"
Mihai Coadă a interpretat personajul Nelu Curcă din serialul "La bloc"
Mihai Coadă s-a călugărit
Mihai Coadă s-a călugărit

Mihai a acordat un interviu pentru revista "Lumea credintei" in care fostul actor a povestit cum a trait el acea perioada a serialului de succes de la Pro Tv. In plus, si-a adus aminte si cum a tinut sa se calugareasca in urma cu mai multi ani.

“In 1997 vroiam sa imi las meseria. Dar nici chemare categorica spre calugarie nu aveam. Aveam asa, o iubire fata de viata monahala, dar nu eram hotarat. Intr-un pelerinaj la Sambata de Sus, mi-am zis: „Vreau să il cunosc pe parintele Teofil!”. Am cautat chilia parintelui, am batut la usa si parintele m-a primit. Cand i-am luat mana si i-am sarutat-o, el a zis: „Ce maini fine ai! Ce esti?”. „Actor”. „Unde?” „La Ploiesti”. ”La Toma Caragiu, acolo?”. „Da, parinte”. „Si ce s-a intamplat?”. „Parinte, vreau sa-mi las meseria...”. „Da’ de ce?”. „Pai... joc si comedii...”. „Ce comedii? O scrisoare pierduta?”. Zic: „Si mai deocheate!”. „Mda... Dar constiinta ta ce-ti spune?”. „S-o las!”. „Atunci las-o!”. „Un singur lucru mă opreste. Eu joc cam in toate spectacolele si am roluri principale. Daca as pleca brusc din teatru, as paraliza activitatea teatrului. Parcă nu as face asta colegilor”. „Atunci singura solutie este sa mai refuzi din roluri. Sa nu mai joci orice”. I-am multumit pentru cuvant si am plecat. Peste putin timp am fost pe la Densus si l-am cunoscut pe parintele Daniil, ucenic al parintelui Arsenie Boca din burta mamei. Parintele Arsenie i-a spus mamei cand era insarcinata: „Femeie, pe-asta sa mi-l dai mie!”. Este actualul episcop de Varset. Si el mi-a intarit acest cuvant. Nu ii spusesem de discutia cu parintele Teofil, dar la plecare mi-a zis: „Domnu’ actor, de aici incolo sa joci numai roluri pozitive!”

“Eu m-am intors la Dumnezeu dintr-un pacat foarte greu. In 1994 am facut un pacat si am simtit ca este un pacat greu. Mi-aduc aminte de un vis. Si cred ca a fost de la Dumnezeu, pentru ca in el aparea Crucea. Se facea ca a venit cineva langa mine si m-a dus in Cosmos cu o viteza uriasa. Instantaneu m-am aflat in fata unei cruci luminoase, asezata cumva orizontal, dar departe. Percepeam distanta, spatiul pana acolo. Si eu am intrebat pe cel care ma dusese: „Doamne, ce o fi dincolo?”. Si in clipa aceea m-am trezit. Visul acesta, dintr-o data, m-a cutremurat. Si Crucea, crucea aceea nu pot s-o uit...”, a incheiat actorul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET