Trib de indigeni din Amazon, ameninţat cu masacrarea

Trib de indieni din Amazon, ameninţat cu masacrarea
Trib de indieni din Amazon, ameninţat cu masacrarea / FOTO: REALITATEA.NET

Şeful serviciului de protecţie a indigenilor din Brazilia este constrâns să facă o vizită de urgenţă într-o aşezare din junglă, în contextul unei temeri potrivit căreiea un trib izolat din Amazon ar fi fost masacrat de traficanţii de droguri, informează The Guardian.

Temerile au crescut având în vedere că în luna iulie un grup de tranficanţi de droguri peruvian le-a invadat pământurile, creând o criză în regiunea aflată la graniţa dintre Brazilia şi Peru.

Pe 5 august poliţia federală braziliană a lansat o operaţiune în zonă, arestându-l pe Joaquim Antônio Custódio Fadista, un portughez despre care se spune că ar fi şeful operaţiunilor cu trafic de cocaină.

După ce poliţia s-a retras, ofiţerii pentru protecţia populaţiei indigene au decis să se întoarcă în regiune de teama unui masacru. Aceştia pretind că grupuri de oameni înarmaţi cu puşti şi mitraliere se află în continuare în pădurea tropicală, încercând să pună la cale noi rute pentru trafic, rute care trec pe pământurile tribului. “Suntem mai îngrijoraţi ca niciodată. Situaţia ar putea fi foarte gravă, o catastrofă, un genocid”, a declarat un reprezentant al serviciului de protecţie.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print