Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Trib de indigeni din Amazon, ameninţat cu masacrarea

Şeful serviciului de protecţie a indigenilor din Brazilia este constrâns să facă o vizită de urgenţă într-o aşezare din junglă, în contextul unei temeri potrivit căreiea un trib izolat din Amazon ar fi fost masacrat de traficanţii de droguri, informează The Guardian.

Trib de indieni din Amazon, ameninţat cu masacrarea
Trib de indieni din Amazon, ameninţat cu masacrarea / FOTO: REALITATEA.NET

Temerile au crescut având în vedere că în luna iulie un grup de tranficanţi de droguri peruvian le-a invadat pământurile, creând o criză în regiunea aflată la graniţa dintre Brazilia şi Peru.

Pe 5 august poliţia federală braziliană a lansat o operaţiune în zonă, arestându-l pe Joaquim Antônio Custódio Fadista, un portughez despre care se spune că ar fi şeful operaţiunilor cu trafic de cocaină.

După ce poliţia s-a retras, ofiţerii pentru protecţia populaţiei indigene au decis să se întoarcă în regiune de teama unui masacru. Aceştia pretind că grupuri de oameni înarmaţi cu puşti şi mitraliere se află în continuare în pădurea tropicală, încercând să pună la cale noi rute pentru trafic, rute care trec pe pământurile tribului. “Suntem mai îngrijoraţi ca niciodată. Situaţia ar putea fi foarte gravă, o catastrofă, un genocid”, a declarat un reprezentant al serviciului de protecţie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum a ajuns Kim Kardashian celebra
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 16:48
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET