TRENUL GROAZEI. 400 de pasageri, prizonieri în tren de mai bine de 50 de ore

Pasagerii sunt blocaţi în tren de 50 de ore.
Pasagerii sunt blocaţi în tren de 50 de ore. / FOTO: REALITATEA.NET

Un tren care circula iniţial pe ruta Galaţi-Bucureşti şi care transporta sute de pasageri a rămas blocat în Făurei de mai bine de 50 de ore. Trenul a plecat luni la ora 6 dimineaţa şi pasagerii spun că nici acum nu se ştie când va pleca. În tren se află şi 100 de studenţi. Autorităţile le-au adus mâncare şi apă şi au promis că vor trimite plugurile. Oamenii au dormit pe reprize, de frică să nu îngheţe.

Trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti, în care se află în jur de 400 de pasageri care stau în garnitură de aproximativ 50 de ore, după ce trenul s-a blocat de mai multe ori pe traseu din cauza troienelor, a ajuns, marţi noapte, în Gara Făurei, oamenii rămânând în vagoane, unde au primit alimente.

Trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti, în care se află aproximativ 400 de pasageri care sunt pe drum de peste 50 de ore după ce garnitura s-a blocat de mai multe ori în nămeţi, a plecat din Gara Făurei în jurul orei 13.00, cu destinaţia Galaţi."Oamenii au fost alimentaţi de trei ori, au primit hrană şi apă şi ieri, şi aseară şi astăzi. Noi am apelat la autorităţile locale pentru că nu se putea ajunge acolo din cauza zăpezilor foarte mari, însă oamenii au primit mâncare şi apă. La această oră, trenul este în drum spre Galaţi", a declarat reprezentantul CFR.

MOMENTE DE COŞMAR. Sute de oameni blocaţi de 40 de ore într-un tren Galaţi-Bucureşti

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, după miezul nopţii de marţi spre miercuri trenul a ajuns în Gara Făurei, unde se află şi la ora transmiterii acestei ştiri.

Cei aproximativ 400 de călători au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru că acestea sunt încălzite şi astfel au aşteptat venirea dimineţii. Oamenii au primit totuşi un ajutor din partea autorităţilor brăilene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pâine, apă şi dulciuri.

30 de ore de COŞMAR. 100 de studenţi DISPERAȚI, blocaţi în tren între Făurei și Ianca

"Nu se ştie încă când vom pleca de aici. Ne-au adus pâine, conserve şi apă. Vagoanele sunt cât de cât încălzite, dar frigul tot se simte. Suntem foarte obosiţi", a spus unul dintre pasageri.

Cât despre sosirea plugurilor, pasagerii sunt sceptici. "Noi am primit foarte multe informaţii, dar până acum nu am văzut nimic", a declarat Cristian Barbosu, pasager în trenul Galaţi-Bucureşti.

În condiţiile în care calea ferată este blocată din cauza zăpezii, autorităţile iau în calcul să-i ducă pe cei aproximativ 400 de pasageri la o şcoală din Făurei, unde să fie cazaţi până la deblocarea căii ferate. Patru locomotive au încercat, marţi seară, să deblocheze trenul, care este format din două garnituri şi care rămăsese blocat în nămeţi în apropiere de Făurei.

Una dintre cele două garnituri a plecat din Galaţi luni dimineaţă, cu 300 de călători, iar a doua a plecat luni seară, cu 70-80 de persoane, între care şi membri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi. Iniţial, trenul a rămas blocat în nămeţi de câţiva metri înălţime, luni seară, pe un câmp între Făurei şi Buzău, în apropierea localităţii buzoiene C.A. Rosetti.

Marţi după-amiază, întrucât nu a mai putut înainta spre Bucureşti, garnitura a pornit înapoi către Galaţi, punându-se în mişcare în jurul orei 14.30, şi urmând să ajungă în cursul serii la Galaţi. În drum spre Galaţi însă, trenul s-a blocat din nou. Potrivit reprezentanţilor CFR Galaţi, trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti nu a mai putut înainta la C.A. Rosetti din cauza zăpezii, care atingea şi 3,5 metri înălţime.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?