Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Trei persoane au murit într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi, în Franţa

Trei persoane, două femei şi un copil, potrivit unui bilanţ provizoriu, au murit în urma unui incendiu, într-o uzină dezafectată, care servea ca adăpost ilegal pentru aproximativ 200 de romi, la Lyon, au anunţat luni dimineaţa surse din cadrul serviciului de pompieri şi Prefecturii, relatează AFP.

Trei morţi în Franţa într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi
Trei morţi în Franţa într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi

Incendiul "violent", care a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a "cuprins în totalitate" clădirea, potrivit locotenent-colonelului din cadrul serviciului de pompieri din Rhône, Jean-Philippe Gueugneau, care se ocupă de operaţiunile de salvare.

În timpul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, el a precizat că "foarte repede cele două nivele superioare ale acestei clădiri (...) s-au aprins şi scara s-a prăbuşit".

Acoperişul de asemenea a ars, a constatat un jurnalist al AFP.

Echipe de câini ajutau la căutări în ruinele construcţiei, care stă să se prăbuşească, cu scopul de a găsi alte victime, potrivit locotenent-colonelului Gueugneau. El a precizat că "cele trei cadavre ale victimelor se află în continuare în interior".

Potrivit lui Gilberte Renard, o activistă a Ligii pentru Drepturile Omului, aproape 300 de romi, între care copii mici şi femei însărcinate, ocupau clădirea, unde, în trecut, erau fabricate motoare electrice de mici dimensiuni.

"Ei dormeau adesea în pod", a explicat Gilberte Renard pentru AFP.

Supravieţuitorii, în număr de aproximativ 150, au fost evacuaţi în microbuz şi transferaţi într-o şcoală, au precizat pompierii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
6 semne ca ai un job nepotrivit
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 17:18
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET