Traian Băsescu: "Să trăiţi bine!" n-a fost neapărat un angajament

Traian Băsescu: 'Să trăiţi bine!' n-a fost neapărat un angajament
Traian Băsescu: 'Să trăiţi bine!' n-a fost neapărat un angajament / FOTO: Grup RC

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că sloganul său din campania din 2004, "Să trăiţi bine!", n-a fost neapărat un angajament.

Preşedintele a făcut această afirmaţie după ce a lăudat Germania, care are o productivitate mult peste oricare din statele UE, şi care are "un cult al muncii şi performanţei", apreciind că "va fi greu să ajungem ca Germania, în următorii 20 de ani".

Întrebat ce s-a întâmplat cu afirmaţia sa din campania din 2004, când sloganul său era "Să trăiţi bine!", Băsescu a replicat că acesta "n-a fost neapărat un angajament".

"N-a fost neapărat un angajament. Şi acum spun 'să trăiţi bine' din toată inima oricui, numai că marea problemă pe care trebuie s-o luăm în consideraţie de la această criză este că nu putem trăi pe banii pe care îi câştigăm în viitor, pentru că de fapt trăim pe banii generaţiilor viitoare", a explicat preşedintele, invitat într-o emisiune la postul 10TV.

Şeful statului a vorbit despre propagarea "politicii minciunii", care a fost acceptată şi de populaţie, prin traiul pe creditare. "Şi populaţiei i-a plăcut să trăiască din împrumuturi, să aibă salariile mărite din împrumuturi, să aibă pensiile plătite şi din împrumuturi, credite de la bănci foarte multe. Toate ăstea acum se răzbună", a mai spus Traian Băsescu.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print