Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare

Adunat de albine pentru perpetuare, pentru hrana puietului si pentru aprovizionarea glandelor producatoare de laptisor de matca, de fermenti, ca si a celor cerifere, polenul se prezinta sub forma unei pulberi, de obicei galbena, constituita din grauncioare microscopice ce provin din stamine.

Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare / Foto: beeinformed.org
Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare / Foto: beeinformed.org

Polenul are ca sursa potentiala peste o mie de flori diferite, asadar, compozitia si proprietatile sale sunt foarte variate.

Polenul are o influenta benefica asupra functiilor digestive si intestinale, reda pofta de mancare, combate starile de slabiciune, poate contribui la combaterea nevrozelor si a depresiei psihice, neurasteniei, afectiunilor prostatei si diabetului, scrie curademiere.ro. Polenul este si un excelent afrodisiac, imbunatateste capacitatea sexuala si faciliteaza nasterea.

Consumul de polen scade nivelul colesterolului, regleaza greutatea corporala, intareste inima si sistemul imunitar.

Pastrat la congelator, polenul crud tine perioade indelungate (luni, ani), iar decongelat nu-si pierde din proprietati. Datorita continutului scazut de apa, la decongelare nu se isi deterioreaza principiile active.

Scos de la conge­lator, se poate pastra fara a fi inchis ermetic, pana la 7-10 zile, in camara sau in frigider.

Cat polen sa consumam

Pentru un regim obisnuit de viata, dozele de polen sunt urmatoarele:
- de 2-5 g/zi la copii sub un an
- 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani
- 10-30 g/zi peste varsta de 10 ani

Pentru un regim de supraso­licitare fizica sau intelectuala, cat si in cure de incar­care nutritiva, cantitatile pot creste pana la 50-100 g/zi. Acelasi lucru si in curele de slabire. Atunci polenul poate inlo­cui una-doua mese ale zilei.

Cum se consuma polenul

Spre a se absorbi complet din tubul digestiv, e bine ca polenul sa fie predizolvat in apa cu suc de lamaie proaspat, intr-un suc fresh, bors sau kefir. Vo­lumul orientativ de polen plus lichid este de 150 ml pentru 30 g polen. Trebuie sa stea la dizolvat minimum 20 de mi­nute. Cand este in doza unica, ideal se adminis­trează dimineata.
Cei care iau prima data e bine sa creasca progresiv dozele si sa inceapa administrarea dupa ce au mancat. Mai tarziu, se poate trece la admi­nistrarea pe stomacul gol.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Mituri despre renuntarea la fumat
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 12:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET