Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare

Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare / Foto: beeinformed.org
Totul despre POLEN: terapii, doze şi mod de administrare / Foto: beeinformed.org

Adunat de albine pentru perpetuare, pentru hrana puietului si pentru aprovizionarea glandelor producatoare de laptisor de matca, de fermenti, ca si a celor cerifere, polenul se prezinta sub forma unei pulberi, de obicei galbena, constituita din grauncioare microscopice ce provin din stamine.

Polenul are ca sursa potentiala peste o mie de flori diferite, asadar, compozitia si proprietatile sale sunt foarte variate.

Polenul are o influenta benefica asupra functiilor digestive si intestinale, reda pofta de mancare, combate starile de slabiciune, poate contribui la combaterea nevrozelor si a depresiei psihice, neurasteniei, afectiunilor prostatei si diabetului, scrie curademiere.ro. Polenul este si un excelent afrodisiac, imbunatateste capacitatea sexuala si faciliteaza nasterea.

Consumul de polen scade nivelul colesterolului, regleaza greutatea corporala, intareste inima si sistemul imunitar.

Pastrat la congelator, polenul crud tine perioade indelungate (luni, ani), iar decongelat nu-si pierde din proprietati. Datorita continutului scazut de apa, la decongelare nu se isi deterioreaza principiile active.

Scos de la conge­lator, se poate pastra fara a fi inchis ermetic, pana la 7-10 zile, in camara sau in frigider.

Cat polen sa consumam

Pentru un regim obisnuit de viata, dozele de polen sunt urmatoarele:
- de 2-5 g/zi la copii sub un an
- 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani
- 10-30 g/zi peste varsta de 10 ani

Pentru un regim de supraso­licitare fizica sau intelectuala, cat si in cure de incar­care nutritiva, cantitatile pot creste pana la 50-100 g/zi. Acelasi lucru si in curele de slabire. Atunci polenul poate inlo­cui una-doua mese ale zilei.

Cum se consuma polenul

Spre a se absorbi complet din tubul digestiv, e bine ca polenul sa fie predizolvat in apa cu suc de lamaie proaspat, intr-un suc fresh, bors sau kefir. Vo­lumul orientativ de polen plus lichid este de 150 ml pentru 30 g polen. Trebuie sa stea la dizolvat minimum 20 de mi­nute. Cand este in doza unica, ideal se adminis­trează dimineata.
Cei care iau prima data e bine sa creasca progresiv dozele si sa inceapa administrarea dupa ce au mancat. Mai tarziu, se poate trece la admi­nistrarea pe stomacul gol.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Elena Mihailescu
05 May 20:53
Polenul crud este foarte bun. Eu am facut o cura de sapte saptamani, am terminat-o acum cateva zile si ma simt foarte bine. Efectele sunt foarte bune. Nu ma mai simt atat de obosita cum ma simteam inainte. Eu l-am incercat pe cel de la apiland, sub forma cruda.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print