Totul despre anorexie

Ce factori duc la anorexie
Ce factori duc la anorexie / FOTO: epicself.com

Cauzele exacte ale anorexiei nu sunt cunoscute, iar specialiștii sunt de părere că mai mult factori duc la dezvoltarea acestei boli. Cei mai importanți ar fi bagajul genetic și propria părere despre felul în care arătăm. De asemenea, conflictele din sânul familiei au dovedit că pot duce la dezvoltarea acestei afecțiuni.

În egală masură, un risc serios îl presupun și următoarele condiții: mania unei siluete ideale, a fi perfecționist, a fi femeie, traume din copilărie, atenția exagerată pe care o acordăm propriei greutăți, problemele de nutriție sau digestie, existența, în familie, a unor persoane care au sau au avut diverse dependențe (droguri sau alcool) ceea ce presupune un factor sporit de stres, faptul că avem părinți suprapreocupați de felul în care arată, o părere proastă despre noi înșine.

De cele mai multe ori, anorexia apare în perioada adolescenței sau în cea următoare acesteia, în momente în care oamenii nu . Citeşte mai mult pe tabu.ro

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print