Cele mai periculoase din lume: ţările în care se produc cele mai multe accidente de circulaţie

În eritreea se produc cele mai multe de circulaţie
În eritreea se produc cele mai multe de circulaţie / FOTO: businessinsider.com
În eritreea se produc cele mai multe de circulaţie În Insulele Cook se produc 45 de decese la 100.000 de locuitori În Egipt se produc 41,6 decese la 100.000 de locuitori Stradă în Libia Trafic în Kabul

Sunt ţări în care ar trebui  să vă aşteptaţi tot timpul la un accident, dacă vă aflaţi într-o maşină. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat un top cu cele mai periculoase locuri de pe glob, când vine vorba de circulaţie.

Aţi auzit poate de un milion de ori că trebuie să ţineţi ambele mâini pe volan sau că nu trebuie să vorbiţi la telefonul mobil. Accidentele se produc de cele mai multe ori când te aştepţi mai puţin, însă sunt ţări în care ar trebui tot timpul să vă aşteptaţi la un accident, dacă vă aflaţi într-o maşină. (Imagini cu circulaţia din aceste ţări, în GALERIE)

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Eritreea au loc cele mjai multe decese cauzate de un accident auto, raportat la numărul de locuitori, scrie Business Insider. Este vorba de 48,4 decese la 100.000 de locuitori şi 60,849 de maşini înmatriculate.

Topul mărcilor de maşini implicate în cele mai multe accidente

În Insulele Cook au loc 45 de decese la 100.000 de locuitori şi 10,692 de maşini înmatriculate.

În Egipt  sunt înregistrate 41,6 decese la 100.000 de locuitori şi 430.000 de maşini înmatriculate.

În Libia sunt îregistrate 40,5 decese la 100.000 de locuitori şi 1.826.533 de maşini înmatriculate.

În Afganistan snt înregistrate 39 de decese la 100.000 de locuitori şi 731. 607 maşini înmatriculate.

Ţările unde se înregistrează cele mai multe decese cauzate de accidentele auto sunt în Africa sau în Orientul Mijlociu.

Nici România nu se laudă, însă, cu statistici mai bune, fiind în vârful mai multor clasamente europene care se referă la şoferi nepricepuţi. În funcţie de numărul accidentelor din fiecare ţară, un raport al Comisiei Europene arată cu degetul înspre Europa de Est când vine vorba de şoferii nepricepuţi. Astfel, România, alături de Polonia şi Bulgaria se află la coada clasamentului.

În Marea Britanie, numărul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şoferi din Europa de Est fără asigurare au crescut cu 400% în ultimul deceniu, iar românii se află pe a doua poziţie, după polonezi, arată date oficiale.

Top 5 vitezomani pe şosele româneşti

În 2009, un top al şoferilor slabi, realizat de o publicaţie americană, era condus tot de România. Când vine vorba de oraşe, Bucureştiul apare şi el un astfel de clasament. Potrivit unui studiu realizat de site-ul opentravel.com, şoferii din Bucureşti sunt pe locul 9 în top: agresivi, violenţi, claxonând tot timpul. Primele trei locuri din topul celor mai indisciplinaţi şoferi din lume le ocupă cei din Mumbai, Cairo şi Montreal.

De altfel, un alt studiu arată că, în România, un şofer din cinci depăşeşte frecvent limita de viteză.

Câteve exemple video al şoferilor români care au ajuns subiect de ştire:

Un şofer a fost filmat în timp ce conducea maşina pe contrasens pe autostrada A1

Cei mai mulţi şoferi prinşi beţi la volan dau adevărate spectacole când sunt duşi la secţie

Un şofer a ajuns cu maşina în râpă

Un şofer începător a blocat o intersecţie şi apoi a sărit la bătaie

Doi copii au fost ucişi de un şofer începător

Un şofer a căzut cu maşina într-o groapă

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print