Top 10 cele mai populare rase de câini GALERIE FOTO

Câinii, cei mai buni prieteni ai oamenilor / FOTO: snootypaws.com.au
Câinii, cei mai buni prieteni ai oamenilor / FOTO: snootypaws.com.au

De la căţeluşi care încap în geantă, la câinii care ar încăpea mai uşor în grajduri, oamenii iubesc toate rasele, oricare le-ar fi mărimea, forma şi temperamentul.

O parte din rasele de câini sunt mult mai plăcute de oameni, datorită trăsăturilor lor speciale.

10. Shih Tzu

Acest câine "de jucărie" are o înfăţişare destul de arogantă, cu coama lui mare pe cap şi codiţă ridicată pe spate, scrie Asociaţia Internaţională Chinologică. Shih Tzu au fost adoraţi de împăraţii chinezi.
Se pare că această rasă vine din încrucişarea câinilor Lhasa Apso sau a celor tibetani de munte cu peckinezii. Shih Tzu a fost animalul de companie preferat de dinastia Ming.9. Pudelul

Pudelul nu este o jucărie pufoasă, cum aţi crede la prima vedere, ci un animal sportiv care excelează la dresaj. A apărut în Germania ca retriever de apă, iar stilul blănii sale a fost creat de vânători pentru a-l ajuta să se mişte mai uşor prin apă. Există trei variante: mărimea standard, pudelul miniatură - folosit pentru adulmecarea trufelor şi pudelul de jucărie, ţinut doar ca animal de companie. La curtea regelui Ludovic al XVI-lea, pudelii de jucărie erau la mare modă.8. Dachshund

...sau "câinele-cârnat" a fost crescut în trecut, în Germania, ca animalul fără frică, suficient de lung pentru a săpa în adăposturile bursucilor şi a se lupta cu ei. Există două mărimi de Dachshund: standard, care are între 7 şi 14,5 kg şi miniatură, până la 5 kg.

7. Bulldogul

Ei sunt iubiţi de oameni datorită aspectului lor adorabil, mulţi oameni fiind încântaţi de pielea ridată de pe faţa lor. Iniţial, câinii bulldog erau folosiţi la vânătoarea de tauri, în insulele britanice. Bulldogii erau atunci răi şi aproape nu simţeau durerea. Dar după ce vânătoarea de tauri a fost interzisă, proprietarii lor au decis să îi "îndulcească", iar acum au ajuns nişte căţei tare simpatici, în opinia iubitorilor de câini.

6. Boxerul

Boxerul este un câine elegat şi pare că poate să boxeze cu picioarele din faţă, de aici şi numele lor. În secolul al XIX-lea, erau folosiţi în Germania la bătăile cu câini. Acum este un câine renumit pentru dragostea faţă de oameni şi mai ales pentru copii, deşi încă mai sunt folosiţi unii în bătăi.

5. Beagle

Cel mai cunoscut reprezentant al rasei este Snoopy! Însă, personajul din desenele animate nu înfăţişează corect rasa: beagle-ul este un animal vesel şi bun la vânătoare. Domnii bogaţi din Anglia aveau toţi câte un beagle, folosit la prinsul iepuraşilor.

4. Golden retriever

Acest câine inteligent a fost "creat" de Lord Tweedmouth, care dorea un retriever foarte bun, care să se potriveascî climatului scoţian, terenului şi prăzilor. Aşa că a încrucişat "retrieverul galben" cu "tweed water spaniel", acum rasă dispărută. Alte încrucişări cu setterul irlandez, bloodhound-ul au dus la golden retrieverul de azi. Această rasă de câine este ideală ca ghid, salvator şi câine-asistent.

3. Yorkshire Terrier

Yorkie face parte din categoria câinilor de jucărie, care îi include şi pe chihuahua, şi cântăresc între 1,8 şi 3,2 kg. Fiind foarte mici, erau folosiţi în trecut la prinsul şobolanilor.

2. Ciobănescul german

Ciobănescul german este standardul câinilor poliţişti, de pază şi militari. Rasa  vine dintr-o încrucişare de câini de turmă şi de fermă, din Germania.

1. Labradorul retriever

Aceşti câini atletici provin din Newfoundlans, unde lucrau alături de pescari, ajutându-i să tragă plasele şi să prindă peşti. Calităţile de retriever le-a dobândit abia după ce a rasa fost încrucişată cu setter, spaniels şi alţi retrieveri.

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print