TOP 10 Cauze de deces in România. Profesorul Cezar Macarie, despre oboseală VIDEO

Profesor Cezar Macarie
Profesor Cezar Macarie

Frecvenţa bătăilor inimii poate prezice lungimea vieţii. Cel mai mediatizat caz al unui pacient cu insuficiență cardiacă a fost al marelui poet Adrian Păunescu. Ce trebuie să știe un pacient care suferă de această boală? Aflăm de la profesorul Cezar Macarie, cardiolog la Institutul Inimii ”C.C. Iliescu”, din Capitală, într-un interviu acordat în exclusivitate De ce News.

Şoarecele, cu 600 de bătăi pe minut, trăieşte numai doi ani, în vreme ce balena sau elefantul, având o frecvenţă de 20 de ori mai mică au o speranţă de viaţă corespunzător crescută. Omul este singura specie care nu se încadrează în această ecuaţie, având, teoretic, o speranţă de viaţă de 100 de ani, la un puls de 60 de bătăi pe minut. În România, circa 400.000 de persoane au insuficienţă cardiacă, iar jumătate din pacienţi mor în 4 ani de la diagnostic.

„Oamenii care observă o scădere a capacității lor de efort ar trebui să meargă la medic”, avertizează prof. Macarie în video interviul alăturat.

Citeşete mai multe pe De ce News

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print