Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii luate din spital

Familia lui Toni Tecuceanu doreşte ca Institutul Matei Balş să fie tras la răspundere pentru moartea actorului/FOTO: napoca.news
Familia lui Toni Tecuceanu doreşte ca Institutul Matei Balş să fie tras la răspundere pentru moartea actorului/FOTO: napoca.news / FOTO: napocanews.ro

La 31 de zile de la decesul actorului în vârstă de 37 de ani, familia a primit dosarul medical în care se menţionează prezenţa bacteriei acinetobacter, contractată dintr-un aparat de ventilaţie de la secţia de Terapie Intensivă.

"În certificatul medico-legal este confirmat gripă A/H1N1, dar printre altele şi faptul că fratele meu a luat de la aparate acinetobacter. E vorba de o bacterie, nu ştiu cât de puternică este ea, nu ştiu nici dacă ea este cea care până la urmă a cauzat decesul, dar este clar că afirmaţiile pe care eu le-am făcut când am spus că fratele meu a luat ceva de la aparate, eu ştiam de un virus, mă rog, s-a demonstrat că e o bacterie... până la urmă eu am spus adevărul" a declarat Paul Tecuceanu, fratele actorului.

Paul Tecuceanu intenţionează să trimită o scrisoare  şi la Colegiul Medicilor, în care va solicita eliberarea unei copii a dosarului medical complet al fratelui său.

El a spus că îşi doreşte ca cei din spital să plătească pentru fapta lor. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi şti dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu, citat de ediţia electronică a adevărul.

Iniţial, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş au refuzat eliberarea dosarului medical al actorului către familia acestuia. La vremea respectivă, doctorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a motivat refuzul prin faptul că actele reprezintă documente medico-legale şi, în conformitate cu Legea privind drepturile pacientului, acestea nu pot fi eliberate decât la solicitarea expresă a organelor abilitate.

Toni Tecuceanu, a decedat la 5 ianuarie, la Institulul de Boli Infecţioase „Matei Balş". Actorul a luptat cu virusul A(H1N1), dar a suferit şi alte complicaţii pulmonare care i-au adus decesul.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print