Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii luate din spital

La 31 de zile de la decesul actorului în vârstă de 37 de ani, familia a primit dosarul medical în care se menţionează prezenţa bacteriei acinetobacter, contractată dintr-un aparat de ventilaţie de la secţia de Terapie Intensivă.

Familia lui Toni Tecuceanu doreşte ca Institutul Matei Balş să fie tras la răspundere pentru moartea actorului/FOTO: napoca.news
Familia lui Toni Tecuceanu doreşte ca Institutul Matei Balş să fie tras la răspundere pentru moartea actorului/FOTO: napoca.news / FOTO: napocanews.ro

"În certificatul medico-legal este confirmat gripă A/H1N1, dar printre altele şi faptul că fratele meu a luat de la aparate acinetobacter. E vorba de o bacterie, nu ştiu cât de puternică este ea, nu ştiu nici dacă ea este cea care până la urmă a cauzat decesul, dar este clar că afirmaţiile pe care eu le-am făcut când am spus că fratele meu a luat ceva de la aparate, eu ştiam de un virus, mă rog, s-a demonstrat că e o bacterie... până la urmă eu am spus adevărul" a declarat Paul Tecuceanu, fratele actorului.

Paul Tecuceanu intenţionează să trimită o scrisoare  şi la Colegiul Medicilor, în care va solicita eliberarea unei copii a dosarului medical complet al fratelui său.

El a spus că îşi doreşte ca cei din spital să plătească pentru fapta lor. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi şti dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu, citat de ediţia electronică a adevărul.

Iniţial, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş au refuzat eliberarea dosarului medical al actorului către familia acestuia. La vremea respectivă, doctorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a motivat refuzul prin faptul că actele reprezintă documente medico-legale şi, în conformitate cu Legea privind drepturile pacientului, acestea nu pot fi eliberate decât la solicitarea expresă a organelor abilitate.

Toni Tecuceanu, a decedat la 5 ianuarie, la Institulul de Boli Infecţioase „Matei Balş". Actorul a luptat cu virusul A(H1N1), dar a suferit şi alte complicaţii pulmonare care i-au adus decesul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET