Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

TIMBRU DE MEDIU 2013: De ce va deveni România cimitirul rablelor

Timbrul de mediu 2013 va transforma România într-un magnet pentru maşini vechi şi poluante. Guvernul se aşteaptă ca introducerea noului timbru de mediu să înnoiască parcul auto din România, însă specialiştii avertizează că efectul va fi invers: timbrul de mediu, cu 90% mai ieftin decât taxa auto pentru cele mai poluante maşini, va transforma România într-un magnet pentru autoturisme vechi. 

Taxa auto 2013
Taxa auto 2013

Românii cu buget redus, dar cu dorinţă de a deveni şoferi aveau până acum o soluţie. Înmatriculau maşini în Bulgaria pentru a scăpa de taxa auto de la noi. Situaţia se va schimba complet din martie, când cine va cumpăra o maşină mai veche de 10 ani va putea să o înmatriculeze în România, pentru că va fi mai ieftin cu până la 90%.

"N-ar trebui sa ne mire să vedem pe soselele din România Într-un an de zile masini într-o stare tehnică atât de slabă cum vedem in Bulgaria. Realitatea este ca românii vor să-şi cumpere o maşină cât mai ieftină. Este greşită ideea potrivit căreia o maşina veche va polua mai puţin pentru că va circula mai puţin", a declarat Adrian Mitrea, jurnalist auto.

Grav este că îmbătrânirea parcului auto conduce la creşterea poluă­rii, dar afectează şi afacerile service-urilor oficiale şi ale importatorilor auto, care reuşesc să vândă tot mai puţine maşini noi. În ultimii şase ani, vârsta medie a unui autoturism din parcul auto românesc a crescut de la 11 ani la 13 ani, potrivit calculelor Ziarului Financiar, făcute pe baza datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. În acelaşi timp, ponderea maşinilor mai noi de doi ani s-a redus de nouă ori, ajungând la numai trei la sută anul trecut. 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum functioneaza dieta MAYO?
STIRI | REALITATEA.NET
02 Octombrie, 01:00
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET