Ţiganii din Gorj îi cer despăgubiri Regelui Mihai la CEDO

Rromi căldărari
Rromi căldărari

Aproximativ 700 de ţigani căldărari din Gorj aşteaptă de mai mulţi ani finalizarea procesului pe care i l-au intentat Regelui Mihai la CEDO. Reclamanţii solicită ca fostul suveran să îi despăgubească pentru bunurile pe care le-au pierdut ca urmare a deportării în Transnistria.

Ordinul prin care ţiganii au fost deportaţi a fost semnat chiar de către Regele Mihai. Dosarul a fost întocmit de Alianţa Rromilor Nomazi şi Căldărari din România, fiind depus la CEDO de Mihai Toma, preşedintele organizației din Gorj.

"Avem un dosar cu Regele Mihai pentru că el a semnat deportarea rromilor în Transnistria, pentru că era atunci şeful statului. Am dus, în urmă cu mai mulţi ani, dosarul la CEDO, dar nu am mai primit nici un răspuns. Am depus dosarul din partea Alianţei Rromilor. Am deschis dosarul la Sibiu, acolo unde e împăratul Iulian, şi ni s-a cerut să plătim peste trei miliarde de lei vechi taxă de timbru la valoarea despăgubirilor cerute de la Regele Mihai. Nu am putut plăti banii respectivi şi am luat dosarul. Personal am fost să depun dosarul la CEDO", a declarat Mihai Toma.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
GicaContra
31 oct 14:09
Cum de nu a fost inca tras la raspundere penala Regele Mihai pt ordinul de deportare a tiganilor?
Răspunde
2 0
adrians
17 apr 22:12
si totusi...de ce i-au intentet procesul tocmai regelui mihai?
probabil tiganii nu au fost de acord cu arestarea lui Antonescu
Răspunde
3 0
paducel ciordea
17 apr 11:36
cum spunea un geniu politic recunoscut ca atare atat de Putere cat si de Opozitie, citez : ' HE-HE-HE'
ar mai fi un amanunt: proprietatea si dobandirea bunurilor ar trebui probate, numai ca averile facute din ciordeala sunt intangibile in Romania 'post-revolutionara'
Răspunde
0 0
ion
17 apr 10:41
Ce mai seamana astia din fotografie cu Traian Basescu! Or fi oare frati vitregi sau doar veri primari?
Răspunde
0 0
corado
17 apr 09:23
Un ofițer de poliție, bolnav de cancer, face dezvăluiri halucinante despre corupția din sistem. Dacă vrei să afli amănunte cutremurătoare și în premieră absolută despre acest caz, atunci scrie pe google cuvintele VICTOR VASILE-ADEVĂRUL.
Răspunde
1 0
Mirko
17 apr 08:59
"....mai multe conducte se întâlnesc au o staţie de compresie care comprimă gazul ce intră în conducte. Acestea aruncă apoi gazul natural în aer "
Nu crezi ca este un pic cam stupida ideea de a scoate gazele din pamant, sa le comprimi si apoi " sa le arunci in aer? Gazele sunt scoase din pamant ca sa fie folosite si nu pentru a fi " aruncate in aer'.
Răspunde
-3 0
antonela
17 apr 03:46
DOAMNE CATI TARANII PE FORUMUL ASTA ATI FOST VREODATA IN OCCIDENT SA VEDETI CE DREPTURII AU RROMII ACOLO< VAI DE VOI TARANII BLEGII
Răspunde
0 0
capitala imperiala
17 apr 02:58
Deci sibiul este capitala imperiala a tiganilor . Pai Johannis se lauda ca este primarul nemtilor, cand colo "nemtii" lui sunt supusii imparatului Iulian .
Răspunde
6 -1
Marinelul JB
17 apr 01:29
Pai para cica i-au exterminat acolo si pe ei si pe evrei.Atunci ce sa le mai dea.Ori e minciuna una ori alta.Si ce proprietati 'Ca nu prea le placea munca.Pamantul-si sapa le-au vandut ca astea insemnau truda.Sustinuti de Soros si Americani vor schimba si istoria zicand ca ei sant originari de aici si noi santem vinituri adica cei veniti aici.Multumim lui Ilici ,Nastase,si tuturor care au transformat Romanii in minoritari din majoritari si care sant discriminati negativ.
Răspunde
2 0
Petre07
17 apr 00:02
Sa-i trimita acolo la CEDO sa-si recupereze lucrurile de la UE!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print