Taxa de primă înmatriculare nu se schimbă până în 2013

Taxa de prima inmatriculare nu se schimbă până în 2013
Taxa de prima inmatriculare nu se schimbă până în 2013 / FOTO: rnw.nl

Taxa de primă înmatriculare se va aplica în forma actuală până în 2013, a declarat miercuri ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

"Ceea ce pot să spun sigur este că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa de primă înmatriculare care există acum. Noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat şi până acum, cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul şi Camera Deputaţilor să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto şi la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 şi va trebui să fie plătită de către cumpărător", a explicat ministrul Laszlo Borbely.

În ceea ce priveşte cartea verde, ministrul Mediului a precizat că sunt o serie de aspecte care trebuie discutate cu autorităţile implicate.

László Borbély, a spus, la începutul lunii septembrie, la Piteşti, că intenţionează ca, de la jumătatea lui 2012 sau cel mai târziu 1 ianuarie 2013 să înlocuiască taxa de înmatriculare cu un sistem prin care se plăteşte anual în funcţie de noxele autovehiculului.

"Am intenţia de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului vitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care înseamnă, ca şi în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din ţeava de aşapament, fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poţi să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari maşina şi plăteşti o taxă în funcţie de noxe. Atunci plăteşte toată lumea", a declarat ministrul.

Borbély a mai spus că toată lumea va avea ulterior acelaşi statut şi anume cine poluează plăteşte. "Va fi o taxă mult mai mică, evident, iar atunci vom renunţa la taxa de primă înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, cel care poluează plăteşte. Din păcate, toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, într-o anumită măsură poluează", a mai precizat Borbély.

Calculează-ţi singur viitoarea TAXĂ AUTO pe MONEY.RO

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Carmen
04 May 02:43
Iubitul meu vrea sa-si inmatriculeze masina in Romania...avem un Bmw 320 d din 2003...trebuie sa platim numai pe imnatriculare peste 2000 de euro...mai pui ceva si iti iei alta masinna...a inebunit lumea.nu mai stiu de unde sa fure bani si baga taxe...si culmea prostilor ca daca ii dai in judecata dupa aia iti dau banii inapoi..ce-s cu astia? cine ne conduc tara? ce exemplu dau romanilor??? pacat de tara ca are potential si nu o apreciaza nimeni
Răspunde
0 0
stefan
30 Sep 11:33
eu propun safacem o petitie...sa desfiintam romania...si sa ne predam germaniei.... sa vina ei sa faca ce stiu mai bine p'aici... pe bune de n-ar fi cea mai buna solutie pt romania la mom asta.
Răspunde
Emil Cazacu
1 0
Emil Cazacu
30 Sep 11:46
7 Inainte mai aveam o sansa, sa declaram razboi americanilor si sa pierdem razboiul. Americanii ne-ar fi cucerit si ar fi aplicat si la noi un plan Marshall, ca in Germania dupa razboi. Dar acum nu se mai poate nici asa ceva, suntem aliati cu americanii. Daca declaram razboi Chinei, asta dupa ce ne invinge vin cu puhoiul de populatie la noi, flamanzi si rai ca lacustele. Cu rusii am mai fost noi in razboi, nu este nici o afacere. Cu ungurii nu merita ca s-ar putea sa pierda si atunci noi ar trebui sa avem grija de ei. Cred ca ti-ai dat seama ca este o gluma.
Cu stima
1 0
CRIZA
29 Sep 08:27
E perseveret, Borbely! Se vede ministru, si in 2013! De dragul taxei, ar sta ministru, pe viata!
Răspunde
1 0
Ion Poposcu
28 Sep 18:47
Chiar nu intelege nimeni ca taxa in forma ei curenta, indiferent de valoarea ei, este o aberatie ?? De ce trebuie sa platim poluarea in avans ??? Nu e pregatit vreun proiect sa platim si impozitele in avans? De ce nu da un exemplu stimatul domn Laszlo Borbely, platind in avans pentru toata durata de viata pe care si-o estimeaza, toate taxele si impozitele? Si eventual si mancarea... Domnilor din presa, de ce nu trageti un semnal de alarma? Chiar trebuie sa iasa lumea in strada ca sa fie intelese lucruri la mintea cocosului ??
Răspunde
0 0
dinu
28 Sep 18:21
De la inceputul anului ne mint ca se schimba legea, ca sa-i pacaleasca pe "europeni", iar acum amana pt. 2013 !!! pai n-au majoritate in Parlament - sa treaca mai repede legea cu pricina !!!
Răspunde
1 0
Claudiu Enachescu
28 Sep 18:01
Carte verde ?? Alte taxe, alti bani platiti ?? De ce e nevoie de asa ceva, domule ministru ?? Oare nu stiti ca exista deja o verificare numita 'INSPECTIE TEHNICA PERIODICA" ?? Si nu stiti ca masinile pot fi diferentiate dupa capacitatea motorului, norma de poluare si cantitatea de emisii poluante produsa? Aceste difre deja se cunosc, nu este nevoie de o carte verde!! Iar taxa trebuie sa fie similara cu taxa de drum, fiind platita si de masinile care nu sunt inmatriculate in Romania!! Si ele polueaza, fie daca tranziteaza tara, fie daca sunt de fapt ale unor romani care au scapat de taxele aberante existente ! Deschideti ochii si urechile domnule ministru, nu iesiti la interval cu declaratii cu care sa va faceti de ras... ca ne ia plansul pe toti !!!
Răspunde
1 0
shut_down
28 Sep 16:19
Si acum care e principiu pt care aveti aceasta taxa ordinara? Foamea? sa puneti borduri?
Răspunde
1 0
milud
28 Sep 15:58
Si cine i-a impiedicat sa faca cartea aia verde de la 9inceput, asa cum e si in alte state ? Aveau nevoie de bani si nu stiau cum sa ne mai jecmaneasca. Nu ne spune ungurele ca nivelul taxei pe poluare nu e nici pe departe atit de ridicat ca la noi , ei vroiau sa ia taxa de poluare pe 15-20 de ani inainte si de aia a iesti magaria asta.
Pina in 2013 o sa-i dea toata lumea in judecata si o sa obtina banii inapoi iar dupa aia poate sa ne fugareasca Guvernul sa ne miroase basinile, ca si alea polueaza ... n
Răspunde
0 0
art
28 Sep 15:36
cand se doreste sa se ia bani de la romani imediat trec toate legile de toate camerele si ministrere si tot ce vreti legea cauciucurilor de iarna a fost apropata imediat (cel care a facut import cu cauciucuri vre un senator sau deputat trebuia sa si castige profitul mai repede) cand e vorba de scazut taxe dureaza 2 ani 3 4 5 ani
Răspunde
0 0
Goguta
28 Sep 14:56
Gandeste mai profund ,, shogore ,, . Ca sunt si dia abeia care au platit taxa (de poluare) ( prima inmatriculare ) sau cum vreti voi sa o numiti . . Ca aia este in functie de noxe . La astia ce le faci ?

Dar cred ca esti ,, shogor ,, din partea nevestei cu o mare parte din Romania
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print