Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Taxa de primă înmatriculare nu se schimbă până în 2013

Taxa de primă înmatriculare se va aplica în forma actuală până în 2013, a declarat miercuri ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Taxa de prima inmatriculare nu se schimbă până în 2013
Taxa de prima inmatriculare nu se schimbă până în 2013 / FOTO: rnw.nl

"Ceea ce pot să spun sigur este că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa de primă înmatriculare care există acum. Noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat şi până acum, cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul şi Camera Deputaţilor să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto şi la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 şi va trebui să fie plătită de către cumpărător", a explicat ministrul Laszlo Borbely.

În ceea ce priveşte cartea verde, ministrul Mediului a precizat că sunt o serie de aspecte care trebuie discutate cu autorităţile implicate.

László Borbély, a spus, la începutul lunii septembrie, la Piteşti, că intenţionează ca, de la jumătatea lui 2012 sau cel mai târziu 1 ianuarie 2013 să înlocuiască taxa de înmatriculare cu un sistem prin care se plăteşte anual în funcţie de noxele autovehiculului.

"Am intenţia de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului vitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care înseamnă, ca şi în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din ţeava de aşapament, fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poţi să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari maşina şi plăteşti o taxă în funcţie de noxe. Atunci plăteşte toată lumea", a declarat ministrul.

Borbély a mai spus că toată lumea va avea ulterior acelaşi statut şi anume cine poluează plăteşte. "Va fi o taxă mult mai mică, evident, iar atunci vom renunţa la taxa de primă înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, cel care poluează plăteşte. Din păcate, toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, într-o anumită măsură poluează", a mai precizat Borbély.

Calculează-ţi singur viitoarea TAXĂ AUTO pe MONEY.RO

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
21 Septembrie, 01:07
Avionul lui Dinu Patriciu, CONFISCAT!
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET