TAXA AUTO: Datoriile la ANAF, plătite obligatoriu din diferenţa rezultată din calculul taxei

Din sumele restituite vor fi plătite datoriile la finante.
Din sumele restituite vor fi plătite datoriile la finante. / FOTO: http://din91.blogspot.com/

Cererea tip pe care cetăţenii trebuie să o completeze pentru a primi diferenţa dintre suma achitată anterior, cu titlu de taxă de poluare pentru autovehicule, şi cuantumul rezultat prin aplicarea noii legi, precizează că vor fi aplicate compensări pentru eventuale datorii.

Cei care au plătit valoare mai mare a taxei sunt obligaţi să-şi plătească din diferenţa, adică din suma restituită eventualele obligaţii fiscale datorate şi neachitate, se precizează în cererea de restituire pe care cetăţenii trebuie să o depună în vederea recuperării sumelor plătite în plus, ca taxă de poluare auto.

Cererea de restituire trebuie depusă împreună cu o copie a ordinului de plată şi copie de pe certificatul de înmatriculare a autoturismului. Ministrul Mediului Laszlo Borbely a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că, începând de luni, 16 ianuarie, persoanele care au plătit o taxă de poluare auto mai mare decât cea prevăzută prin noua Lege privind taxa pentru emisiile poluante pot cere restituirea diferenţei constatate.

"Avem banii necesari prevăzuţi prin fondul de mediu. (...) Estimăm că suma necesară nu va depăşi 200 milioane de lei", a declarat ministrul. Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri normele metodologice de aplicare a Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Legea a intrat în vigoare în data de 10 ianuarie 2012.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?