TAXA AUTO 2013: Calculează-ţi singur, online, taxa

TAXA AUTO: Guvernul amână din nou decizia de modificare a sistemului actual de taxare
TAXA AUTO: Guvernul amână din nou decizia de modificare a sistemului actual de taxare

TAXA AUTO pentru mașinile înmatriculate înainte de 2007, amânată până la începutul lui 2012 de Guvernul Boc, va intra în vigoare din nou de la 1 ianuarie 2013. Practic, începând cu această taxa autodată, taxa de poluare pentru autovehicule trebuie plătită inclusiv de autoturismele înmatriculate în România înainte de 2007, pentru care nu a fost plătită o astfel de taxa. Totuși, conform oficialilor, Guvernul va analiza situația acestei taxe și va stabili în primele zile ale lui 2013 dacă ea se mai percepe sau nu, scrie avocatbucuresti.org.

TAXA AUTO 2013: Legea noii taxe auto (legea nr. 9/2012) stabilea ca taxa de poluare va fi achitată și de autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora.

Deși această prevedere ar fi trebuit sa intre in vigoare încă de la inceputul anului 2012, Guvernul de la acea dată a decis suspendarea aplicării acestei dispoziții până la 31 decembrie 2012, ea urmând să se aplice din nou de la 1 ianuarie 2013. Potrivit Executivului de atunci, măsura se impunea pentru a acorda “un răgaz suficient de timp persoanelor implicate în procesul înmatriculării autovehiculelor rulate pentru care se cere prima transcriere a dreptului de proprietate” în condițiile în care pentru calculul taxei datorate de aceste autoturisme sunt necesare “date si documente greu accesibile”, iar în proces sunt implicate mai multe persoane și organisme ale statului.

Suspendarea taxei auto pentru mașinile înmatriculate înainte de 2007 este regăsită în OUG nr. 1/2012, publicata în Monitorul Oficial nr. 79, din 31 ianuarie 2012. Ordonanța de urgență a intrat în vigoare la data publicării, adică marti, 31 ianuarie.

Acest act normativ reglementa și situația în care proprietarii au achitat deja taxa pentru mașinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, conform legii privind taxa auto. Proprietarii de autovehicule aflați în această situație puteau solicita restituirea taxei auto direcțiilor financiare locale printr-o cerere.

VEZI CALCULATOR

Calculator ANAF aici

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
gabriel
12 Apr 10:07
Asta e o mare panara cu taxa lor de rahat in nici o tara europeana nu se plateste asemena prostie dar asa e la romania si noi nu facem nimic sunt niste hoti cum poti face asta cat timp mai aveti de gand sa ne furatii
Răspunde
0 0
claudiu
04 Mar 20:31
o sa ne ia taxa si pe aer ,prosti astia nu stiu pe ce sa mai ne ia bani daia vor sa plece toti din tara asta de .....
Răspunde
0 0
Andre
07 Feb 18:33
eu sunt foartemultumit de service-ul Autocar.Nu prea stiu ei sa se promoveze, dar echipa tehnica este super tare. Tipul care se ocupa de service (partea tehnica) este chiar fratele sefului cel mare, si calitatea este asigurata. Alte service-uri au marketing de zici ca sunt rupti din soare, dar au servicii praf si preturi de iti cade falca...
Răspunde
0 0
leonard
08 Jan 21:05
Fratilor aruncati gunoaie pe strada,dati foc la cauciucuri,uleiul auto aruncati-l in ape curgatoare ca suferim si bogatii si saracii daca tot platim taxa de mediu auto HAI SA POLUAM
Răspunde
5 0
Diesel
07 Jan 17:38
Unde se mai platesc asemea taxe vamale de mii de euro in Europa ? Dupa ca iti permiti cu greu o masina veche mai dai si o taxa cat jumatatea masinii ? De ce ? Daca le trebuie bani la guvernanti sa-i taxeze la impozit pe cei avuti cu masini scumpe ! Masinile oricum aduc bani statului prin taxa de drum , carburantii vanduti , service, acte, asigurari ! Si daca vor da legea cu timbrul verde (CAND?) o vor schimba dupa doua luni ?
Răspunde
7 -1
caine
07 Jan 14:36
daca am calculat eu bine, la un logan 1.4 din 2005 taxa e de 1.050 de euro.Deci, la o eventuala vanzare vanzatorului ii raman cam 1.500 de euro.
Răspunde
2 0
Ionuț
07 Jan 14:24
E circ si bătaie de joc
Răspunde
1 0
Ionuț
07 Jan 14:24
E circ si bătaie de joc
Răspunde
0 0
Ionuț
07 Jan 14:24
E circ si bătaie de joc
Răspunde
10 0
Mansell
07 Jan 13:15
Iar plateste statul (noi) procesele pierdute doar de dragul renault-ului ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print