Tablou de REMBRANDT, descoperit la Iaşi. Cumpărat cu 100.000 de euro - valorează 7 milioane

Bustul unei tinere femei zâmbind - unul dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Rembrandt (1633))
Bustul unei tinere femei zâmbind - unul dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Rembrandt (1633))

Un avocat din Iaşi este, de doi ani, fericitul proprietar al unui tablou al renumitului pictor olandez Rembrandt van Rijn. Proprietarul l-a cumpărat de la un cetăţean iranian stabilit în România, dar abia acum a aflat că are în posesie o comoară.

Avocatul din Iaşi, proprietarul tabloului pictat de Rembrandt ar fi un pasionat colecţionar şi ar ţine pictura la bancă. L-a cumpărat pentru 100.000 de euro atunci când fostul proprietar avea nevoie urgentă de bani, iar acum, după ce a descoperit cine este autorul, acesta valorează 7.000.000 de euro.

Opera, care reprezintă un portret al unei baroane, îi aparţine lui Rembrandt şi datează din secolul al XVII-lea, susţine un expert citat de Libertatea. "Am făcut analize comparative cu celelalte picturi ale lui Rembrandt. Nasul, ochii şi pomeţii sunt reprezentative pentru pictor. Vechimea a fost stabilită prin extragerea unui microfil pentru analiză. E un tablou autentic, o pictură realizată de Rembrandt. Este cea mai valoroasă operă de artă văzută vreodată de mine", a declarat profesorul ieşean Ion Sandu, expert în domeniu şi cel care a făcut o primă autentificare a tabloului.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?