Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Tablou de REMBRANDT, descoperit la Iaşi. Cumpărat cu 100.000 de euro - valorează 7 milioane

Un avocat din Iaşi este, de doi ani, fericitul proprietar al unui tablou al renumitului pictor olandez Rembrandt van Rijn. Proprietarul l-a cumpărat de la un cetăţean iranian stabilit în România, dar abia acum a aflat că are în posesie o comoară.

Bustul unei tinere femei zâmbind - unul dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Rembrandt (1633))
Bustul unei tinere femei zâmbind - unul dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Rembrandt (1633))

Avocatul din Iaşi, proprietarul tabloului pictat de Rembrandt ar fi un pasionat colecţionar şi ar ţine pictura la bancă. L-a cumpărat pentru 100.000 de euro atunci când fostul proprietar avea nevoie urgentă de bani, iar acum, după ce a descoperit cine este autorul, acesta valorează 7.000.000 de euro.

Opera, care reprezintă un portret al unei baroane, îi aparţine lui Rembrandt şi datează din secolul al XVII-lea, susţine un expert citat de Libertatea. "Am făcut analize comparative cu celelalte picturi ale lui Rembrandt. Nasul, ochii şi pomeţii sunt reprezentative pentru pictor. Vechimea a fost stabilită prin extragerea unui microfil pentru analiză. E un tablou autentic, o pictură realizată de Rembrandt. Este cea mai valoroasă operă de artă văzută vreodată de mine", a declarat profesorul ieşean Ion Sandu, expert în domeniu şi cel care a făcut o primă autentificare a tabloului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
7 sfaturi pentru o manichiura perfecta
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 16:45
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
Cosmopolitan.ro
Ecuisine.ro
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET