SUPERLUNA 2012. FOTOGRAFII realizate prin telescop GALERIE

Superluna 2012 prin telescop
Superluna 2012 prin telescop
Superluna 2012 prin telescop Superluna fotografiată cu ajutorul telescopului de Teodorian Irimia Superluna 2012 prin telescop

O cameră conectată la un telescop le-a permis pasionaţilor de astrofotografie Gabriel Găman şi Teodorian Irimia să obţină câteva fotografii deosebite cu Superluna. Alţi bucureşteni mai puţin dotaţi din punct de vedere tehnic au făcut coadă la Observatorul Astronomic Bucureşti pentru a vedea Superluna prin telescop. 

Gabriel Găman a folosit un telescop Dobson SkyWatcher 8'' şi o cameră BenQ DC C740. Teodorian Irimia a folosit o lunetă de 80/900 mm construită chiar de el.

Luna plină din această seară este cea mai mare şi cea mai strălucitoare Lună din acest an. Abia la anul vom mai avea parte de un astfel de eveniment, aşa că merită să ieşim câteva minute din casă să o vedem pe cerul nopţii.

SuperLuna este generată de intersecţia fazei de Lună Plină cu perigeul satelitului natural al Terrei (punctul de pe orbită în care se află cel mai aproape de planeta noastră).

superluna 2012

Superluna 2012 prin telescop

Vă recomandăm o galerie cu fotografii superbe surprinse de vizitatorii REALITATEA.NET in seara de SUPERLUNĂ:

SUPERLUNA din 5 mai 2012. FOTOGRAFII de basm surprinse de cititori GALERIE

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?