Editoriale










Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Jocuri politice riscante în sănătate - un tablou îngrijorător în România
Suntem martori la o serie de manevre politice alarmante în sistemul de sănătate din România, care ridică serioase semne de întrebare. Recent, în Parlamentul României, coaliția PNL-PSD a introdus un amendament pentru majorarea salariilor angajaților din Casele Județene de Asigurări de Sănătate, o decizie întârziată și plină de controverse. Cu toate că această măsură ar fi putut fi implementată încă din luna martie, printr-o Ordonanță de Urgență, guvernul a ales să nu o facă. 

ULTIMELE STIRI



Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Teatrul Ciolacu și copiii scoși din Gaza
Cel mai probabil, vom asista la o continuare a trendului în care politicienii se coboară la niveluri tot mai joase pentru a-și câștiga popularitatea. Lasconi a fost doar primul exemplu de regie eșuată și, totuși, de succes pentru un partid sau candidat. Acum, vedem cum politicienii se orientează către tactici ieftine pentru a atinge coardele sensibilității noastre și pentru a-și spori imaginea publică.

ULTIMELE STIRI





Ana Maria Păcuraru
Ana Maria Păcuraru: Nicolae Ceaușescu, vocea neașteptată a României în conflictul Israel-Palestina
Într-o lume a superputerilor și a jocurilor geopolitice complexe, Nicolae Ceaușescu, liderul comunist al României, a avut tupeul de a se vedea mediator între Israel și Palestina în anii '70. În 1974, regimul său a recunoscut Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP), stabilind chiar un birou reprezentativ la București. Pe terenul românesc, militanți palestinieni erau antrenați, iar armamentul folosit de PLO împotriva Israelului purta amprenta Uniunii Sovietice și a țărilor Pactului de la Varșovia, inclusiv România.

ULTIMELE STIRI



Ana Maria Păcuraru











Sectorul 5- vedere aerieană (FB/Rares Hopinca)
CU DRAG DESPRE BUCUREȘTI - Sectorul 5, exemplu de administrare a banilor publici
Administrația locala este obligata sa contribuie la creșterea nivelului de trai al populației. Asta este menirea principala a oamenilor politici, acesta trebuie sa fie scopul lor principal. De aceea oamenii pun ștampila pe numele lor la alegeri – cu speranța că le va fi mai bine! Iar acest bine trebuie să fie unul general, adresat tuturor locuitorilor; binele trebuie să fie generat de acțiuni ample, bazate pe o strategie care să depășească ambițiile personale sau de partid. Odată ajunși într-un consiliu județean sau la o primărie de localitate, cu sute de mii sau doar câteva mii de oameni, administrația locală trebuie să își piardă culoarea politică. Nevoile oamenilor nu sunt de stânga sau de dreapta – sunt aceleași. 

ULTIMELE STIRI