STEAUA - DINAMO, DERBY-UL LIGII 1 s-a încheiat 3-1, DUBLĂ RUSESCU

Steaua Dinamo
Steaua Dinamo

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti întâlneşte în această seară pe teren propriu formaţia sa rivală Dinamo Bucureşti în cadrul derby-ului etapei a IV-a a Ligii I. Partida din această seară se dispută pe Arena Naţională din Bucureşti.

STEAUA DINAMO, LIVE TEXT PE REALITATEA.NET UPDATE

MIN. 93: Steaua - Dinamo 3-1, fluier final

Minutul 87: 3-1, gol Szukala

Minutul 84: 2-1 pentru Steaua, dublă raul Rusescu

 

Minutul 81  - Schimbare la Steaua. Iese Mihai Pintili şi intră Andrei Prepeliţă.

 

Minutul 79  - Contraatac pentru Dinamo. Ţucudean şi Rus se ciocnesc în careul stelist şi ratează o ocazie foarte mare pentru Dinamo.

 

Minutul 78 - Fază fixă pentru Steaua, execută Bourceanu spre careul dinamovist.


 

Minutul 68 - Şut al lui Raul Rusescu slab pe suprafaţa porţii dinamoviste, Bălgrădean prinde fără probleme.

 

Minutul 67 - Adi Popa primeşte un cartonaş galben după ce l-a tras de tricou pe Cosmin Matei.

 

Minutul 66 - Steaua forţează atacul pornind seria de pase de la centrul terenului.


Min. 63, PENALTY PENTRU STEAUA, TRAGE RUSESCU, 1-1 ÎN DERBY-UL STEAUA-DINAMO

Minutul 52 - Lovitură liberă de pe partea dreaptă a lui Bourceanu care centrează în careu, însă niciun stelist nu reia pe suprafaţa porţii.

 

Minutul 50 - Cartonaş galben pentru Bourceanu după un fault la Boubacar - lovitură liberă pentru Dinamo.

 

Minutul 49 - Şut puternic pe centrul porţii lui Dinamo expediat de Latovlevici, prinde însă Bălgrădean.

 

Minutul 48 - Corner pentru Steaua.

 

Minutul 47 - Vlad Chiricheş vede cartonaş galben după o intervenţie la Alexe.

 

Minutul 46 - A început cea de-a doua repriză a derby-ului dintre Steaua şi Dinamo din cadru etapei a - IV -a. Schimbare la Steaua. A ieşit Nikolici iar în locul acestuia a intrat Mihai Costea.


MINUTUL 45: 0-1 LA PAUZĂ

MINTUL 38, STEAUA DINAMO 0-1, GOL ALEXE PE CONTRAATAC

Minutul 35: Prima mare ratare, Rusescu trece pe lângă gol, Bălgrădean salvează in corner

 

Minutul 33 - Corner pentru Dinamo.

 

Minutul 28  - Cel de-al doilea corner pentru Steaua, Latovlevici împiedicat de Bălgrădean să reia spre poartă care respinge mingea de lângă acesta. Se acordă din nou corner pentru stelişti.

 

Minutul 25 - Steaua domină centrul terenului pasând fără probleme.

Minutul 24: Primul sut pe spaţiul portii al Stelei, din lovitura libera, respinge portarul.

 Minutul 22 - Lovitura liberă pentru Steaua în apropierea careului dinamovist.

Minutul 21 - Raul Rusesc trimite peste poarta după o centrare în mijlocul careului lui Bălgrădean. 

Minutul 16 - Dinamo face cea de-a doua schimbare. Iese Pulhac, locul acestuia este luat de Laurenţiu Rus.

Minutul 13 - Schimbare la Dinamo. Alvarez iese accidentat, iar în locul acestuia intră Curtean.

Minutul 10 - Ocazie pentru Dinamo, Steaua pleaca însă pe contraatac iar Nicolici trece pe lângă mingie. Corner pentru formaţia din Ghencea. 

Minutul 6 -  Raul Rusescu îl faultează pe Boubacar, însă intervenţia nu este una gravă.

Minutul 2 - Primul corner al partidei revine formaţiei din Ghencea. Dinamovişti resping centrarea venita din colţul drept al careului.

Minutul 1 - Derbyul Steaua - Dinamo a început, mingea de start fiind pusă în joc de formaţia din Ştefan cel Mare.

Meciul Steaua - Dinamo este unul dintre cele mai importante meciuri din prima ligă a fotbalului românesc. Pe parcursul anilor disputa dintre cele două formaţii de legendă s-a conturat în meciuri derby, la care atât jucătorii cât şi suporterii echipelor nu ratează ocazia de a da tot ceea ce e mai bun din ei. 

Înaintea partidei din această seară Steaua ocupă locul întăi în primul eşalon al fotbalului românesc cu 29 de puncte acumulate în urma celor 12 partide disputate, în timp ce Dinamo se clasează pe locul 7 cu 18 puncte acumulate în urma a 11 partide acumulate, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Până în acest moment Steaua şi Dinamo s-au întâlnit în 126 de partide în primul eşalon al fotbalului românesc, formaţia din Ştefan cel Mare conducând la capitolul victorii în faşa steliştilor cu 45 de meciuri victorioase. De cealaltă parte, Steaua a reuşit să obţină doar 36 de victorii contra formaţiei dinamoviste, în timp ce 45 de meciuri dintre cele două formaţii s-au încheiat la egalitate.

 

Steaua - Dinamo, echipele din această seară sunt:

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac - D. Grigore - Alvarez, Boubacar, C. Munteanu, C. Matei - Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.


STEAUA - DINAMO, AVANCRONICA, derby-ul va fi transmis live de REALITATEA.NET 


STEAUA-DINAMO, TOTUL DESPRE DERBY-UL LIGII 1

STEAUA - DINAMO, ECHIPELE DE START, bONETTI ARE O ECHIPĂ DEFENSIVĂ, REGHE-11-LE CLASIC

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu, Latovlevici, Szukala, Chiricheş, Georgievski, Pintilii, Bourceanu (căpitan), Tănase, Rusescu, Chipciu, Nikolic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean, Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac, Alvarez, Boubacar, Grigorie, Munteanu (căpitan), Curtean, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Meciul Steaua - Dinamo este unul dintre cele mai importante meciuri din prima ligă a fotbalului românesc. Pe parcursul anilor disputa dintre cele două formaţii de legendă s-a conturat în meciuri derby, la care atât jucătorii cât şi suporterii echipelor nu ratează ocazia de a da tot ceea ce e mai bun din ei. 

 Înaintea partidei din această seară Steaua ocupă locul întăi în primul eşalon al fotbalului românesc cu 29 de puncte acumulate în urma celor 12 partide disputate, în timp ce Dinamo se clasează pe locul 7 cu 18 puncte acumulate în urma a 11 partide acumulate, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

 Până în acest moment Steaua şi Dinamo s-au întâlnit în 126 de partide în primul eşalon al fotbalului românesc, formaţia din Ştefan cel Mare conducând la capitolul victorii în faşa steliştilor cu 45 de meciuri victorioase. De cealaltă parte, Steaua a reuşit să obţină doar 36 de victorii contra formaţiei dinamoviste, în timp ce 45 de meciuri dintre cele două formaţii s-au încheiat la egalitate.

STEAUA - DINAMO: AVERTISMENT DUR PENTRU HULIGANI

"Ştim că majoritatea biletelor pentru acest derby au fost vândute. Pericole sunt, meciul a fost catalogat cu un grad ridicat de risc, însă alături de poliţie şi pompieri vom ţine totul sub control.

Nu cred că va fi o problemă ca un suporter stelist să stea lângă unul dinamovist. Dacă suporterii vor crea tulburări publice şi vor pune în pericol siguranţa celorlalţi spectatori, vor fi mutaţi în afara stadionului", a spus purtătorul de cuvânt al jandarmeriei într-o intervenţie LIVE de la Naţional Arena, la Dolce Sport.

Georgian Enache a ţinut să înlăture zvonul conform căruia Jandarmeria ar avea o înţelegere cu suporterii dinamovişti prin care să îi lase pe aceştia să se adune cu toţii într-o singură zonă: "Nu s-a făut o astfel de înţelegere, spectatorii care şi-au luat bilete în alte zone vor trebui să respecte locurile trecute pe tichete".

STEAUA - DINAMO, INCIDENTE înainte de meci

Opt fani stelişti au fost reţinuţi de către jandarmi şi vor fi conduşi la Secţia de Poliţie nr. 11, după ce au atacat cu pietre un grup de aproximativ 200 de suporteri dinamovişti, care se deplasau spre Arena Naţională, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

 "În perimetrul Maior Coravu şi Vatra Luminoasă a avut loc o altercaţie între mai mulţi suporteri stelişti şi un grup de dinamovişti care era însoţit de jandarmi. Steliştii au atacat cu pietre grupul de suporteri dinamovişti de pe străduţele laterale, jandarmii au intervenit şi au reţinut opt dintre ei, care vor fi conduşi la Secţia 11 de Poliţie", a spus Enache pentru MEDIAFAX.

Galeria dinamovistă a primit din partea clubului Steaua un număr de 2.750 de bilete, dar conform declaraţiilor unor lider al fanilor alb-roşii aceştia şi-ar mai fi achiziţionat de pe portalul online încă aproximativ 3.000 de tichete.

Derbiul Steaua - Dinamo, din etapa a XIV-a a Ligii I, este programat în această seară, de la ora 21.30, pe Arena Naţională.


Echipele probabile pentru meciul Steaua - Dinamo:

STEAUA: Tătăruşanu, Georgievski, Chiricheş, Szukała, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Rusescu, Cr.Tănase, Nikolić

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

DINAMO:Bălgrădean, C.Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac, Álvarez, Boubacar, D.Grigore, Căt.Munteanu, Ţucudean, M.Alexe

STEAUA-DINAMO: Roş-albaştrii domină "câinii"

Partida dintre Steaua şi Dinamo, care se joacă de la ora 21:30, pe Naţional Arena, este şi o înfruntare a fanilor, pe care roş-albaştrii o vor domina cel puţin din punct de vedere numeric.

Steaua câştigă detaşat lupta cu Dinamo în privinţa fanilor, pentru că a avut o audienţă totală de trei ori mai mare decât “câinii” la meciurile din campionat. Astfel, echipa lui Reghecampf este lider absolut la capitolul fani, aducând la meciurile de pe teren propriu aproape 150.000 de oameni în tribune.

Şi la nivelul coregrafiilor se dă o bătălie mare de ani de zile. În fiecare sezon, ultraşii se întrec în mesaje dedicate propriilor jucători sau adversarilor şi în coregrafii cât mai sugestive.

La derby-ul de astăzi sunt aşteptaţi peste 47.000 de stelişti şi 2700 de dinamovişti, ultimii anunţând că pregătesc o coregrafie specială, pentru care au strâns bani adăugând o suprataxă la preţul stabilit de Steaua.

Derby-ul Steaua - Dinamo se joacă în această seară, de la 21:30, pe Arena Naţională.


Meciul Steaua - Dinamo, derbiul orgoliilor, se joacă astăzi de la 21.30 pe Arena Naţională, în etapa a XIV-a a Ligii I. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe romanialibera.ro. Echipele probabile pentru meciul Steaua - Dinamo: STEAUA: Tătăruşanu, Georgievski, Chiricheş, Szukała, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Rusescu, Cr.Tănase, Nikolić Antrenor: Laurenţiu Reghecampf DINAMO: Bălgrădean, C.Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac, Álvarez, Boubacar, D.Grigore, Căt.Munteanu, Ţucudean, M.Alexe Antrenor: Dario Bonetti Steaua - Dinamo este cel mai aşteptat meci din Liga 1, cele două echipe având cei mai mulţi suporteri din România. La Steaua s-a investit mult în jucători, şi a ajuns să se bată cu adevărat pentru titlu, în timp ce la Dinamo acţionarii au fost zgârciţi cu transferurile, iar echipa nu are forţa să lupte decât pentru un loc de Europa League. Înaintea derby-ului "roş-albaştrii" sunt pe primul loc în clasament, iar "alb-roşii" pe 6, fiind despărţiţi de nu mai puţin de 10 puncte. La capitolul moral, stelişii nu stau prea bine, după ce au fost eliminaţi din Cupa României după o victorie neaşteptată a echipei Concordia Chiajna. Pe partea cealaltă, "câinii roşii" vin după o victorie de 2 - 1 cu Pandurii Târgu Jiu care le-a garantat dinamoviştilor accesul în sferturile de finală a Cupei României. Steaua nu a reuşit să bată Pandurii în Liga I. FC Steaua este favorită în "Derby de România", având un lot mai puternic. Dinamoviştii vor trebui să scoată o victorie după meciul cu "roş-albaştrii" şi să nu se mulţumească cu o egalitate, deoarece un punct nu îi ajută cu nimic în clasament. Forţele de ordine vor fi cu ochii în patru la meciul Steaua - Dinamo. Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa suporterilor ce vor fi prezenţi la meci. Conform criteriilor elaborate de către federaţiile sportive naţionale de profil şi Jandarmerie, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.

STEAUA - DINAMO, AMINTIRILE LUI LUPESCU

Ionuţ Lupescu, fost fotbalist la Dinamo, în prezent membru în Comisia Tehnică a FIFA, a intrat în direct prin telefon la Dolce Sport şi a vorbit despre derby-ul cu Steaua.

"Am înţeles că Steaua are un sezon mai bun, dar asta nu înseamnă că va bate fără probleme pe Dinamo. E un meci al orgoliilor, când joci un acest derby joci pentru suporteri, dacă baţi Steaua sau invers poţi să salvezi un sezon. Întotdeauna fiecare echipă, chiar dacă stă mai bine în clasament decât cealaltă, rămâne un meci de 1X2.

Când am jucat eu la Dinamo era un singur derby, cu Steaua, între timp lucrurile s-au mai schimbat, dar cred că în continuare pentru un jucător de la una dintre cele două rămâne cel mai important meci.

Am jucat în două perioade diferite, înainte de ‘90, când amândouă aveau foarte bune echipe, şi după ‘90, au fost perioade frumoase, toate meciurile au fost extreme de disputate şi de interesante. Nu prea am peirdut de multe ori în faţa Stelei, cred că o dată sau de două ori", a spus Lupescu despre meciul Steaua – Dinamo.

Lupescu a vorbit şi despre partida dintre CFR Cluj şi Galatasaray, care va fi miercuri seară, de la ora 21:45, în direct la Dolce Sport, cu faze video pe www.dolceport.ro: "Îmi pare rău că nu mai este prietenul meu Ando la CFR, nu ştiu de ce nu mai e, a avut rezultate bune, mai ales în Champions League. CFR are nevoie mare de victorie, dacă vrea să meargă mai departe. Problema CFR-ului este că joacă bine, are rezultate, darn nu dă jucători echipelor naţionale, ţara noastră nu profită de aceste performanţe".

Derby-ul Steaua - Dinamo se joacă în această seară, de la 21:30, pe Arena Naţională.

Bilanţ Steaua - Dinamo: 126. 36. 45. 45. 169-172

*Un număr de 47 de fotbalişti au jucat pe prima scenă atât la Steaua, cât şi la Dinamo. Dintre aceştia, 10 au izbutit să câştige titlul si cu una, si cu alta: Bumbescu, Dănciulescu, Doboş, Fulga, Matei, Moraru, D. Munteanu, Stelea, Turcu, Vlădoiu. Totodată 26 dintre cei 47 au jucat în derby-uri atât pentru o echipă, cât şi pentru cealaltă, scrie Prosport.

*Patru jucători au marcat în derby-uri, atât în poarta lui Dinamo, cât şi a Stelei: Dănciulescu, C. Munteanu, D. Şerban şi A. Cristea

*Un număr de 8 tehnicieni au fost antrenori principali atât la Steaua, cât şi la Dinamo: Coloman Braun, Constantin Cernăianu, Florin Halagian, Traian Ionescu, Valentin Stănescu, Constantin Teaşcă, Colea Vâlcov, Walter Zenga. Niciunul însă n-a reuşit să cucerească titlul cu ambele. Iar din cei 8,5 au antrenat în derby-uri atât pe una, cât şi pe cealaltă

*Antrenorul dinamovist care s-a confruntat de cele mai multe ori cu Steaua: Nicolae Dumitru "Nicuşor", de 14 ori

*Antrenorul stelist care s-a confruntat de cele mai multe ori cu Dinamo: Emerich Jenei, de 19 ori

*Au arbitrat de cele mai multe ori derby-ul: Aurel Bentu şi Adrian Porumboiu, de câte 8 ori

*A găzduit de cele mai multe ori confruntările dintre cele două fostul stadion "23 August" (Naţional), de 54 de ori. Urmează stadionul Steaua de 32 de ori şi Dinamo de 28 de ori

12 meciuri au fost arbitrate de străini

Notă: Toate aceste cifre se referă numai la confruntările din campionat dintre cele două

 

STEAUA - DINAMO, pe cine pariază Mircea Lucescu

 

"Reuşim să continuăm seria victoriilor, dar e din ce în ce mai greu, pentru că odată cu victoriile vin şi relaxările în joc. De multe ori, când ai atâtea victorii succesive e nevoie şi de o înfrângere pentru a relua la un anumit nivel performanţa.

 

De la joc la joc intervine relaxarea. Câştigăm foarte uşor meciurile din Ucraina şi asta duce la superficialitate, acum jucătorii încearcă să intre cu mingea în poartă", a spus Mircea Lucescu la Dolce Sport.

 Tehnicianul lui Şahtior a prefaţat cu această ocazie şi partida cu Chelsea, de miercuri, din grupele Ligii Campionilor. Cel mai mult, Lucescu se teme de arbitraj!

 "Mergem la Londra să ne jucăm şansa, îmi doresc doar să fim respectaţi ca echipă, ca performanţă, ca joc. Nu vreau să intervină factori neutri care să decidă rezultatul", a spus Lucescu.

El a vorbit şi pe seama "clasicului fotbalului românesc", Steaua - Dinamo, care se va disputa duminică, de la 21:30.

 

"Steaua e favorită pentru că are o echipă mai omogenă, entuziasmul e mai mare, au şi nişte suporteri mai apropiaţi echipei. Din aceste puncte de vedere, Steaua e favorită, nu ştiu dacă şi din punct de vedere al jocului. Au şi un antrenor extrem de ambiţios, l-am urmărit cu atenţie şi îmi dau seama că poate deveni un foarte bun antrenor.

 

Dinamo are un avantaj care nu este de negliat, istoria ultimelor partide, care poate da o stare de spirit extraordinară. Eu recomand tuturor să se ducă la meciul ăsta, pentru că va fi un derby senzaţional", a mai spus Lucescu.


STEAUA - DINAMO, pronosticul lui Duckadam

 Vâltoarea marelui derby din Liga I a cuprins pe toată lumea. Jucătorii care au cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 mizează pe Steaua în duelul cu rivalii din Ştefan cel Mare.

 "Băieţii vor trebui să facă un joc foarte bun, de mare ambiţie şi să încerce să marcheze din fiecare fază pe care o au. Noi avem o echipă valoroasă, aşteptăm acest joc şi sperăm să-l câştigăm la o diferenţă cât mai confortabilă", a spus Helmuth Duckadam (53 de ani) pentru Dolce Sport.

"Pe hârtie e favorită Steaua, e pe primul loc, a jucat mai bine şi de asta e considerată favorită", ne-a spus Belodedici (48 de ani).

Parcursul de excepţie din campionat al Stelei le-a dat aripi foştilor jucători roş-albaştri, care visează de pe acum la titlul cu numărul 24.

"Dacă batem în această partidă ne putem considera campioni în jur de 60-65%", a mai spus Duckadam.

STEAUA se dueleaza cu Dinamo dupa ce a fost invinsa in Cupa Romaniei de Concordia Chiajna, in tim ce Dinamo joaca marele derby dupa ce s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a castigat cu in ultimul minut cu Pandurii. Steaua si Dinamo promit sa faca un spectacol de zile mari pe National Arena, atat pe teren, cat si in tribune. Ar putea fi record de audienta al unei echipe de club intr-un meci disputat pe stadionul national.


STEAUA - DINAMO, COTE

STEAUA porneste cu prima sansa in intalnirea cu Dinamo, cu o cota de 1,45 la victorie. DINAMO are cota 6 , un record pentru un astfel de derby. In aceaasta seara,  STEAUA are sansa sa se distanteze clar in fruntea clasamentului dupa meciul cu DINAMO.

STEAUA-DINAMO LIVE DE LA 21.30

REALITATEA.NET va transmite in format Live Text partida Steaua - Dinamo, incepand cu ora 21.30. Steaua este lider detasat in Liga I, cu 32 de puncte dupa 13 etape, in timp ce Dinamo este abia pe locul 7, cu 22 de puncte. Steaua are ca obiectiv castigarea titlului de campioana, in timp ce rivala Dinamo spera sa prinda urmatoarele pozitii care sa-i permita un loc de Europa.

STEAUA - DINAMO, GALERIE DE NOTA 10

Galeriile echipelor Steaua si Dinamo au pregatit un spectacol uluitor, cum numai la astfel de meciuri se poate vedea. Suporterii Stelei au participat, duminica dimineata, la antrenamentul echipei, pentru a-si incuraja favoritii, potrivit gsp.ro. Ultrasii au venit inarmati cu tobe, fulare si steaguri.

STEAUA - DINAMO LIVE, SECURITATE MAXIMA

Masuri drastice de securitate in aceasta seara la meciul Steaua - Dinamo. 
Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura masurile de ordine publica si siguranţa suporterilor care vor fi prezenti la meciul dintre FC Steaua si FC Dinamo, programat duminica, pe Arena Nationala, in etapa a XIV-a a Ligii I.


STEAUA - DINAMO, PRIME
Cei de la Dinamo vor avea o prima totala de 50 de mii de euro in aceasta seara, iar Steaua are 15 mii de euro, promisi pentru o serie de patru victorii consecutive. Pentru partida de duminica seara, cei doi antrenori nu acuza probleme majore de lot.
 
Echipele probabile:
 
Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Tanase - Nikolici
 
Dinamo: Balgradean - Nica, Grigore, Luchin, Pulhac - Matei, Munteanu, Boubacar - Curtean, Tucudean, Alexe.
 
Steaua si Dinamo s-au intalnit pana acum de 150 de ori in meciuri oficiale. Dinamo are 54 de victorii, Steaua 51, iar 45 de meciuri s-au incheiat la egalitate. In Liga 1, Dinamo s-a impus de 45 de ori, Steaua de 36, iar de 45 de ori a fost remiza.
 
STEAUA DINAMO, CE ZIC FOSTE GLORII

Toţi ochii vor fi în această seară pe derby-ul dintre Steaua şi Dinamo. Foştii jucători şi antrenori ai celor două echipe speră să vadă un spectacol de gală pe Naţional Arena.

"Normal că ţin cu Dinamo, sper să câştige", Ionel Ganea – fost jucător Dinamo

"Ţin cu Steaua, aş vrea să cîştige, dar meciurile astea sunt mai speciale", Miodrag Belodedici – fost jucător Steaua

"Decisiv poate să fie şi magazionerul să dea gol, importantă e victoria pentru Dinamo", Giani Kiriţă – fost jucător Dinamo

"Dinamo este ca un animal rănit, este foarte periculoasă, îşi joacă ultima carte", Jean Vlădoiu – fost jucător Steaua şi Dinamo

"Acest derby rămâne al României, al campionatului nostru", Sorin Ghionea – fost jucător Steaua

"Va fi un meci greu, chiar dacă Steaua e mai în formă decât Dinamo", Sorin Paraschiv – fost jucător Steaua

"Steaua poate oricând o partidă în interesul ei, indiferent de adversar", Petre Marin – fost jucător Steaua

"De data asta îi văd favoriţi pe stelişti, cred că scorul le va fi unul favorabil", Liţă Dumitru – fost jucător Steaua şi antrenor Steaua II

"Aş vrea ca Steaua să câştige, dar cred că şi Dinamo este destul de periculoasă", Basarab Panduru – fost jucător şi antrenor Steaua

"Steaua are un nucleu mai bun, Dinamo un nucleu în formare", Iulian Miu – fost jucător Steaua

"Steaua pare favorită, dar în astfel de derbyuri nu se ştie niciodată ce se poate întampla", Bogdan Stelea – fost jucător Dinamo şi Steaua

"Într-un Steaua - Dinamo nu există favorită de la început", Dan Lăzărescu – expert Dolce Sport, fost membru CCA

Derby-ul Steaua - Dinamo se joacă în această seară, de la 21:30, pe Arena Naţională. Derbiul Steaua - Dinamo este unul cu grad ridicat de risc

Steaua - Dinamo este cel mai aşteptat meci din Liga 1, cele două echipe având cei mai mulţi suporteri din România.  La Steaua s-a investit mult în jucători, şi a ajuns să se bată cu adevărat pentru titlu, în timp ce la Dinamo acţionarii au fost zgârciţi cu transferurile, iar echipa nu are forţa să lupte decât pentru un loc de Europa League. Înaintea derby-ului "roş-albaştrii" sunt pe primul loc în clasament, iar "alb-roşii" pe 6, fiind despărţiţi de nu mai puţin de 10 puncte. 


La capitolul moral, stelişii nu stau prea bine, după ce au fost eliminaţi din Cupa României după o victorie neaşteptată a echipei Concordia Chiajna. Pe partea cealaltă, "câinii roşii" vin după o victorie  de 2 - 1  cu Pandurii Târgu Jiu care le-a garantat dinamoviştilor accesul în sferturile de finală a Cupei României. Steaua nu a reuşit să bată Pandurii în Liga I.

FC Steaua este favorită în "Derby de România", având un lot mai puternic. Dinamoviştii vor trebui să scoată o victorie după meciul cu "roş-albaştrii" şi să nu se mulţumească cu o egalitate, deoarece un punct nu îi ajută cu nimic în clasament.

Forţele de ordine vor fi cu ochii în patru la meciul Steaua - Dinamo. Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa suporterilor ce vor fi prezenţi la meci.

Conform criteriilor elaborate de către federaţiile sportive naţionale de profil şi Jandarmerie, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc. 


Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?