Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica VIDEO

Legea picnicului votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu este nefuncţională. Pe hârtie orice român care mai face grătar în spaţiile verzi neautorizate e bun de plată, însă în practică nimeni nu va păţi nimic. Motivul? Aceste spatii speciale lipsesc cu desăvârşire. Primăriile nu au bani pentru amenajarea lor, aşa că şi inspectorii Gărzii de mediu sunt indulgenţi cu amenzile.

Start la grătare
Start la grătare
START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica
START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica

Legea nouă spune clar că românii sunt pasibili de amenzi de la 100 la 50.000 de lei dacă fac grătar în loc neamenajat, dacă lasă în urmă gunoaie sau tulbură liniştea publică.

Cum spaţiile special amenajate sunt o raritate în România, s-a dat startul la grătare după placul inimii. Ofiţerii Gărzii de mediu cunosc situaţia şi nu prea au ce face.

"Chestiunea este că nu mi s-a părut deloc moral să trecem direct la aplicarea amenzilor şi atunci, imediat după publicarea legii, am dat o circulară în ţară în care am cerut colegilor să ia legătura cu autorităţile locale să planifice realizarea şi organizarea de noi spaţii de picnic", a declarat Silvian ionescu, comisar-şef Garda de mediu, pentru Realitatea TV.

Legea picnicului a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu pe 16 martie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum functioneaza dieta MAYO?
STIRI | REALITATEA.NET
02 Octombrie, 01:00
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET