START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica VIDEO

START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica
START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica

Legea picnicului votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu este nefuncţională. Pe hârtie orice român care mai face grătar în spaţiile verzi neautorizate e bun de plată, însă în practică nimeni nu va păţi nimic. Motivul? Aceste spatii speciale lipsesc cu desăvârşire. Primăriile nu au bani pentru amenajarea lor, aşa că şi inspectorii Gărzii de mediu sunt indulgenţi cu amenzile.

Legea nouă spune clar că românii sunt pasibili de amenzi de la 100 la 50.000 de lei dacă fac grătar în loc neamenajat, dacă lasă în urmă gunoaie sau tulbură liniştea publică.

Cum spaţiile special amenajate sunt o raritate în România, s-a dat startul la grătare după placul inimii. Ofiţerii Gărzii de mediu cunosc situaţia şi nu prea au ce face.

"Chestiunea este că nu mi s-a părut deloc moral să trecem direct la aplicarea amenzilor şi atunci, imediat după publicarea legii, am dat o circulară în ţară în care am cerut colegilor să ia legătura cu autorităţile locale să planifice realizarea şi organizarea de noi spaţii de picnic", a declarat Silvian ionescu, comisar-şef Garda de mediu, pentru Realitatea TV.

Legea picnicului a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu pe 16 martie.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
un nemultumit
26 mar 12:44
Intai trebuiau sa amenajeze locuri speciale pentru picnic si apoi sa voteze legea. Dar cum la noi e ca la nimeni, toate se fac pe dos.
Răspunde
-2 0
gogu
26 mar 15:32
4 Stau aproape de malul riului ,circa 800m.Loc de picnic exista de 2 ani, costa 5 lei si este cu 9km mai amonte.Deja trebuie sa mergi cu masina,strici benzina,poluezi si dai de o gramada de oameni.Plus adio 1-2 beri.....cu masina nu merge.
Toata conceptia este gresita.Politicienii sunt multumiti: ei mananca la restaurante de lux ,si fac picnic pe riviera franceza etc.....
0 0
George
26 mar 10:51
dECI ROMANUL SI CU LEGE SI FARA LEGE TOT NEMULTUMIT E. halal sunteti IDIOTI CARE COMENTATI PE AICI.
Răspunde
0 0
...picnicului, promulgat
0 0
normal !
26 mar 09:13
Normal , este o lege facuta pe genunchi de catre "juristii" din PDL .
Răspunde
10 0
gogu
26 mar 09:10
Corect trebuia legea sa amendeze pe cei ce lasa mizerie,gunoaie,sau deranjeaza cu muzica data la maximum.
Corect ar fi sa faci picnic nu la gramada cu altii ,ci inr-un loc linistit si recreant.Oamenii mai vor si intimitate .
Legea asta este o prostie tipic romaneasca: daca mergi cu prietenii in excursie cu cortul pe mai multe zile ,unde si cum poti sa-ti faci de mancare,legal?Sau cine merge la pescuit pe mai multe zile?
Incet se interzice totul inafara de lucrat cat de mult si platit taxe cat mai multe....
Răspunde
7 0
elekes
26 mar 07:26
100% romania. Chiar daca este impotriva legii ai dreptul sa lasi mizerie dupa tine? Cu asta sunt indulgenti inspectorii ? Ar trebui dati afara toti. Uitati cum arata tara, in loc de iarba verde cresc flacoane. Nu este un singur loc, inepartat, ascuns, unde in cinci minute nu gasesc un flacon de bere. Daca na-i unde nu te duci. Oricum ce mare relaxare e sa asculti manele de 5 feluri din loganuri?
Răspunde
1 0
glgj
26 mar 08:27
5 una-i sa fii amendat daca lasi mizerie si alta-i sa n-ai dreptul sa faci gratar decat unde vrea statul. gratarul la noi e mai mult decat un mod de a pregati carnea, este o practica culturala. im.becillul de Basescu n-are decat sa comande un studiu antropologic si sa vada cum stau lucrurile. populatia ar trebui sa se prevaleze de drepturile la practicarea culturii proprii si sa ceara revocarea acestei legi basesciene, ta.m.pite ca si personajul in cauza.
-1 0
@glgj
26 mar 10:13
6 Cineva care s-a prins despre ce este vorba. Felicitari !
5 0
curiosu
26 mar 07:10
Dar a produs macar o singura lege normala acest regim de ciumeti si smenari ?
Răspunde
-3 0
ducu
26 mar 07:07
Numai romanii gasesc scuze sa incalce legea...pai daca nu sunt autostrazi inseamna ca putem merge cu 130 pe unde vrem???
Răspunde
5 0
Sandu
26 mar 06:44
Cei mai castigati din afacerea cu gratarele sunt inspectorii! Acum au o baza legala ca sa ia shpaga de la grataragii de weekend!
Răspunde
-3 0
...care mai face grătar în spaţiile verzi neautorizate e bun de plată, însă în practică Citește mai departe......
Afișează mai multe comentarii
print