Spitalul "Marius Nasta" din Capitală a fost invadat de şobolani. Angajaţii au adus pisici VIDEO

Spitalul are şobolani în subsol
Spitalul are şobolani în subsol / FOTO: REALITATEA TV

Soluţie românească la o problemă aşijderea! Medicii de la Spitalul Marius Nasta din Capitală au umplut saloanele cu pisici pentru a scăpa de şobolani. Angajaţii de aici spun că subsolul este plin de rozătoare în vreme ce pe biroul şefului tronează, semn de ghinion, chiar o pisică neagră. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă de reporterii Realitatea Tv.

Pavilionul Zerlendi al spitalului Marius Nasta arată ca după război. Pentru bolnavii de plămâni internaţi aici pare locul ideal de adaptare la cealaltă lume. Sărăcia din saloane şi cea din farfurii este dublată de mizerie. Unul dintre angajaţi spune că banii de salarii sunt puţini iar cei pentru deratizare lipsesc. Tocmai din această cauză, şobolanii au umplut subsolul.

"Sunt mari ca pisica. Îţi sar în ochi. Dacă nu eşti atent, îţi scoate ochii.  Avem şi o târlă de pisici", a spus un angajat.

Chiar în holul principal al pavilionului stă ţanţoş un câine în vreme ce o pisică neagră se odihneşte pe masa şefilor, în secretariat. Medicii spun că tocmai au încheiat deratizarea şi nu li se pare nimic ieşit din comun că bolnavii de plămâni sunt nevoiţi, iată, să suporte şi efectul părului de animale. Directorul Spitalului "Marius Nasta" promite, însă, măsuri urgente.

"Sigur că problema şobolanilor este foarte serioasă. Probabil că este vorba şi de o oarecare necoordonare în resturile alimentare care rezultă când se strânge masa, noi vom face o foarte rapidă şi scurtă anchetă şi vom solicita servicii de deratizare. Probabil că este o perioadă când acolo, în parcul Tineretului şi în zonele vecine s-au adunat iarăşi şobolani. Nu ştiu de pisici şi câini în saloane",  a declarat Radu Stoica, manager interimar la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta".

Invazia şobolanilor în subsolul spitalului de plămâni Marius Nasta completează într-un mod cât se poate de nefericit păţaniile cu păduchi şi viermi de la Bălăceanca, pe care Realitatea TV le-a prezentat în exclusivitate zilele trecute.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ion
04 aug 20:35
MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI! MITICI IMPUTITI!
Răspunde
0 0
valentin
04 aug 20:51
5 Ti-am vazut deja aberatiile impotriva "miticilor" pe cel putin 5-6 articole diferite. Spune drept, ti-a spart vreun "mitic" ardeleanca la roseta? A facut-o sa planga cu ochiul maro? Sau pur si simplu tu esti un ardelean incet la minte cu conexiune la internet? No, b0ule. Si macar noi, la Bucuresti avem unde sa avem sobolani si pisici, pentru ca avem spitale, nu ca in patria palincii unde cum se intampla ceva trimitem pacientul cu elicopterul "la Bucuresti", adica la "mitici" morfolir-ai pe Mitica sa-l morfolesti de incet la minte ce esti.
0 0
Bogdan
04 aug 19:59
In Romania medicina nu se face pe carte ci cu ce "are farmacia". La fel si conditiile, lucram cu ce avem, nu cu ce ar trebui, acuma....mai se si scapa mai se si moare, ce sa faci, facem hartiile sa iasa bine ca asa ne pune casa de sanatate. Noi incercam, dar .....trebuie sa ai si ceva noroc sa te mai faci bine, noi medicamente si conditii nu avem, avem in schimb bunavointa sa incercam :):):):)
Misto strategia asta, in cativa ani se rezolva dezechilibrul din sistemul de pensii, la fel si salariile de la medici ca daca mai raman un sfert se pot reporta salariile celor ce pleaca.
Răspunde
0 0
ion
04 aug 20:35
9 Corectez: te referi la mitici, nu la romania.
0 0
Miaau
04 aug 19:45
Pai si pisicile din ziua de azi ce sa faca? Fiindca acum s-au invatat la granule...nici pisicile nu mai sunt ce-au fost odata...
Răspunde
0 0
Cornelia Vodoiu
04 aug 19:18
Cum era azi, daca la absolvirea facultatilor de medicina si farmacie ar fi fost repartitii guvernamentale chiar pentru functia de ministru al Sanatatii?Ce parere au profesorii universitari din facultatile de medicina si farmacie?\r\n«In complexul de masuri profilactice si de combatere a bolilor transmisibile , un loc important il ocupa masurile ce se iau impotriva cailor de transmitere a germenilor patogeni, adica masurile de DEZINFECTIE, DEZINSECTIE si DERATIZARE.\r\nDERATIZAREA este strans legata de profilaxia bolilor transmisibile si se ocupa cu studiul complex al mijloacelor si metodelor de combatere a rozatoarelor cu rol epidemiologic si igienico-economic. Importanta epidemiologica a rozatoarelor consta din faptul ca ele pot constitui izvoare epidemiologice , adica adevarate medii vii, deosebit de favorabile pentru existenta si dezvoltarea germenilor patogeni, precum si pentru intretinerea focarelor de boala in natura, constituind asa-numita « focalitate naturala ». Importanta « rozatorului –rezervor » creste si mai mult prin aceea ca asigura persistenta germenilor in perioadele interepidemice sub forma de « enzootie reziduala ». Astfel , rozatoarele pot fi izvoare intr-o serie de boli ca : tularemia, leptospirozele, salmonelozele, turbarea, pesta, etc.Masurile de deratizare aplicate vor viza distrugerea mai ales a rozatoarelor sinatrope ca : soarecele de casa, Mus musculus musculus), soarecele de gradina (Mus musculus spicilegus), sobolanul de casa cenusiu (Rattus norvegicus), sobolanul negru (Rattus rattus). Sobolanul cenusiu este foarte raspandit , mai ales in orase. Este prolofic , vorace, agresiv. Este izvor de infectie pentru circa 20 de boli in tara noastra.COMBATERE. Prin obiectivele urmarite si prin natura si felul mijloacelor utilizate deosebim : A.Masuri profilactice sau de prevenire (defensive) si B. Masuri de combatere propriu-zise (ofensive).Ne oprim la B. Masuri de combatere propriu-zise (ofensive) : 1.Mijloace mecanice ; 2.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print