Spitalul Judeţean din Deva nu are medici care să lucreze la tomograf

Spitalul Judeţean din Deva are tomograf, dar nu are medici permanenţi care să lucreze la el /FOTO: GrupRC/
Spitalul Judeţean din Deva are tomograf, dar nu are medici permanenţi care să lucreze la el /FOTO: GrupRC/ / FOTO: GrupRC

Spitalul Judeţean din Deva are un aparat tomograf performant, dar nu şi medici angajaţi să lucreze cu el. La concursul organizat de două ori pentru ocuparea posturilor vacante nu s-a prezentat nimeni. Spitalul a fost obligat să semneze contracte de colaborare cu medici din judeţ.

"Am avut doi medici. Unul dintre ei s-a pensionat, iar altul este în concediu de maternitate, motiv pentru care am rămas descoperiţi în acest sector" a spus managerul Spitalului Judeţean Deva, Dan Florea.

Reprezentaţii spitalului au organizat deja două concursuri pentru ocuparea posturilor, dar niciun medic nu a fost interesat. Cel mai probabil, din cauza salariului.  Un medic primar câştigă la Deva cel mult 500 de euro pe lună, în timp ce în străinătate salariul ar fi de cel puţin 10 ori mai mare.

Tomograful este mânuit în prezent de trei medici colaboratori, care nu pot acoperi permanenţa la spital.

Aparatul a fost cumpărat în 2003, cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi a costat 1,7 milioane de lei. În fiecare zi, la Spitalul Judeţean Deva cel putin 15 pacienţi solicită analize la tomograf.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print