SONDAJ REFERENDUM 2012: Cum ar vota românii pentru demiterea lui Traian Băsescu

Miting la Cluj-Napoca de susţinere a lui Traian Băsescu
Miting la Cluj-Napoca de susţinere a lui Traian Băsescu / FOTO: Facebook

Preşedintele suspendat Traian Băsescu ar fi demis de 69% dintre românii care se vor prezenta la Referendum 2012, conform unui sondaj Avangarde.

În ceea ce priveşte un posibil vot pentru viitorul preşedinte al României, surpriza vine de la contracandidatul lui Crin Antonescu. Conform sondajului Avangarde, Dan Diaconescu se află pe locul doi, cu 17%, înaintea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, cu 12%, şi Mihai Răzvan Ungureanu, 10%. În ceea ce priveşte algerile parlamentare, USL conduce în opţiuni, cu 63%, urmat de PDL, cu 19%, în timp ce UDMR are abia 2%.

Volumul eşantionului: 1000 persoane adulte de 18 ani şi peste
•Tipul eşantionului: Probabilist, stratificat
•Eşantionare: Selecţie probabilistă a punctelor de eşantionare şi a persoanelor. Selecţia gospodăriilor s-a făcut dupa metoda “random-route”, iar cea a persoanelor, după regula “persoana din gospodărie care şi-a serbat ultima ziua de naştere”
•Reprezentativitate: Esantionul este reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a României cu o eroare maximă tolerată de +/- 3.1 % , pentru un interval de încredere de 95 %.
•Validare: Validarea s-a facut pe baza datelor INS 2010. Valorile prezentate sunt cele rezultate din teren, nu s-au realizat ponderari. Interviurile s-au realizat faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor. Au fost verificate 850 chestionare aplicate, telefonic şi la domiciliul respondentului.
•Echipă teren: Echipa de operatori a fost formată din 52 persoane

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?