Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Nokia îşi închide fabrica din România

Toţi angajaţii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de persoane, au fost chemaţi joi la locul de muncă pentru o şedinţă la care a participat şi conducerea Nokia pe Europa. Anunţul i-a lăsat mască: fabrica din judeţul Cluj se închide până la finele anului.

Nokia îşi închide fabrica de la Jucu
Nokia îşi închide fabrica de la Jucu
Soarta Nokia Cluj se decide astăzi: Se va închide sau îşi va reduce drastic activitatea
Soarta Nokia Cluj se decide astăzi: Se va închide sau îşi va reduce drastic activitatea

“Nokia a anunțat astăzi planurile sale de completare a acțiunilor menite să alinieze operațiunile cu dimensiunea forței de muncă. Măsurile susțin atât execuția strategiei companiei, cât și realizarea obiectivelor privind economiile, anunțate la începutul acestui an, țintind de asemenea creșterea eficienței și vitezei organizației. La începutul anului, Nokia a anunțat schimbări concentrate cu preponderență pe alinierea operațiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare în segmentul Dispozitivelor Inteligente și cel al Telefoanelor Mobile. Astăzi compania a anunțat următoarea fază de aliniere operațională care include planuri privind reduceri în segmentul producției, în cadrul diviziei Location & Commerce și funcțiunilor suport.

Nokia intenționează ajustarea capacităților de producție și revigorarea operațiunilor de producție, pentru a servi mai bine rețeaua globală de clienți, parteneri și furnizori după cum urmează: Concentrarea producției de telefoane cu capabilități de bază în acele fabrici care beneficiază de o poziționare optimă față de furnizori și piețele cheie. Ca rezultat, Nokia intenționează să închidă capacitățile de producție din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2011, întrucât fabricile Nokia de mare volum din Asia asigură beneficii mai mari in privința proximității și eficienței”, se arată într-un comunicat de presă al Nokia.

"Estimăm că intenția de a închide fabrica din Cluj, împreună cu ajustările din cadrul operațiunilor de distribuție și livrare vizează aproximativ 2.200 de angajați. Schimbările planificate în cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajați. Aceste reduceri de personal vin în completarea măsurilor anunțate în aprilie și sunt programate să se producă până la sfârșitul anului 2012", mai precizează documentul.

Surse din cadrul fabricii au declarat pentru stiridecluj.ro că toţi angajaţii au fost sunaţi să se prezinte la locul de muncă joi, 29 septembrie, de la ora 7.50.

"Nimeni nu ştie despre ce este vorba şi de ce ne-au chemat la aceasta întâlnire. Trebuie să fim acolo la ora 7.50. Am auzit că este un cort imens în spatele fabricii, ferit bine de ochii de afară, unde va avea loc şedinţa cu cei din conducerea Nokia Europa", a declarat unul dintre angajaţii care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

JURNALUL.RO
COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
Adevarul.ro
VIDEO De ce ne încărunţeşte părul
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 19:40
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET