Nokia îşi închide fabrica din România

Soarta Nokia Cluj se decide astăzi: Se va închide sau îşi va reduce drastic activitatea
Soarta Nokia Cluj se decide astăzi: Se va închide sau îşi va reduce drastic activitatea

Toţi angajaţii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de persoane, au fost chemaţi joi la locul de muncă pentru o şedinţă la care a participat şi conducerea Nokia pe Europa. Anunţul i-a lăsat mască: fabrica din judeţul Cluj se închide până la finele anului.

“Nokia a anunțat astăzi planurile sale de completare a acțiunilor menite să alinieze operațiunile cu dimensiunea forței de muncă. Măsurile susțin atât execuția strategiei companiei, cât și realizarea obiectivelor privind economiile, anunțate la începutul acestui an, țintind de asemenea creșterea eficienței și vitezei organizației. La începutul anului, Nokia a anunțat schimbări concentrate cu preponderență pe alinierea operațiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare în segmentul Dispozitivelor Inteligente și cel al Telefoanelor Mobile. Astăzi compania a anunțat următoarea fază de aliniere operațională care include planuri privind reduceri în segmentul producției, în cadrul diviziei Location & Commerce și funcțiunilor suport.

Nokia intenționează ajustarea capacităților de producție și revigorarea operațiunilor de producție, pentru a servi mai bine rețeaua globală de clienți, parteneri și furnizori după cum urmează: Concentrarea producției de telefoane cu capabilități de bază în acele fabrici care beneficiază de o poziționare optimă față de furnizori și piețele cheie. Ca rezultat, Nokia intenționează să închidă capacitățile de producție din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2011, întrucât fabricile Nokia de mare volum din Asia asigură beneficii mai mari in privința proximității și eficienței”, se arată într-un comunicat de presă al Nokia.

"Estimăm că intenția de a închide fabrica din Cluj, împreună cu ajustările din cadrul operațiunilor de distribuție și livrare vizează aproximativ 2.200 de angajați. Schimbările planificate în cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajați. Aceste reduceri de personal vin în completarea măsurilor anunțate în aprilie și sunt programate să se producă până la sfârșitul anului 2012", mai precizează documentul.

Surse din cadrul fabricii au declarat pentru stiridecluj.ro că toţi angajaţii au fost sunaţi să se prezinte la locul de muncă joi, 29 septembrie, de la ora 7.50.

"Nimeni nu ştie despre ce este vorba şi de ce ne-au chemat la aceasta întâlnire. Trebuie să fim acolo la ora 7.50. Am auzit că este un cort imens în spatele fabricii, ferit bine de ochii de afară, unde va avea loc şedinţa cu cei din conducerea Nokia Europa", a declarat unul dintre angajaţii care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print